Autor: Informer.rs

23.09.2022.

18:57

Foto: kkcrvenazvezda.rs

Sport

NE MOŽE BEZ DRAME! Zvezda slavila u TRILER ZAVRŠNICI na Kipru! (FOTO)

Čini se da bez drame u crveno-belom taboru ne može! Košarkaši Zvezde su na Glorija kupu u Antaliji upisali nekoliko važnih pobeda, ali posle dramatičnih završnica i preokreta. Danas je bilo nešto drugačije budući da su izabranici Vladimira Jovanovića prosuli ogromnu prednost protiv Peristerija, ali u triler finišu su stigli do važne pobede - 73:72. 

Imala je Zvezda nekoliko prilika da reši pitanje pobednika, posebno u finišu meča kada je Luka Mitrović umalo dobio status tragičara. Krlini centar crveno-belih je prvo napravio faul u napadu i tako poništio trojku Ognjena Dobrića, a potom je bio polovičan sa linije penala. 

Kaznili su to Leonidas Kaselakis i Aleksa Radanov, usledila je serija Peristerija 5:0, a grčki tim je imao napad za poruku. Ipak, Fransis nije najbolje organizovao napad te je Kaselakis morao da šutira uz zvuk sirene, ali nije pogodio. 

Ponovo je sjajan u taboru Zvezde bio Ben Bentil koji je samo u drugom poluvremenu postigao 13 poena. Najbolju partiju od dolaska među crveno-bele imao je Džejlen Adams koji je ubacio 15 koševa, a Ognjen Dobrić je dodao 16. 

Ušli su crveno-beli u završnu fazu priprema, na Kipru će odigrati još jednu utakmicu protiv Olimpijakosa (sutra od 17 časova) nakon čega sledi povratak u Beograd i početak takmičenja u ABA ligi i Evroligi.