Autor: Informer.rs

09.10.2022.

17:20

Foto: Starsportphoto

Sport

JOVANOVIĆ PRED DERBI SA PODGORIČANIMA! Trener Zvezde OTKRIO na koga NE MOŽE da računa protiv Budućnosti!

Šef struke srpskog i regionalnog šampiona pozvao je navijače pozvao da dođu u velikom broju i pruže podršku timu.

- Međutim, znaju se naše ambicije, želimo da odigramo dobru utakmicu imamo naše planove, i nadam se da ćemo ih sprovesti u delo na terenu. Pozivam naše navijače da doĐu u velikom broju i pruže nam preko potrebnu podršku u važnoj utakmici u kojoj ćemo igrati bez Nedovića (Nemanja) i Dobrića (Ognjen) - rekao je Jovanović, a preneo klupski sajt.

Košarkaši Crvene zvezde dočekaće u ponedeljak ekipu Budućnosti iz Podgorice od 18 časova, u derbiju drugog kola ABA lige.

Zvezda je na startu regionalnog takmičenja pobedila MZT iz Skoplja sa 87:67, a Budućnost je savladala Split sa 94:59.

Jovanović je dodao da je meč protiv Budućnosti derbi kola, kao i da njihov rival ima visoke ambicije i u ovoj sezoni.

- Imali su sedam dana da se na miru pripreme za ovu utakmicu i sigurno motivisani dolaze u Beograd. Mi sa druge strane imamo samo jedan trening za oporavak i pripremu ove utakmice.

Informer

Ognjen Dobrić je i dalje van stroja zbog povrede

Crveno-beli su posle utakmice sa MZT-om u petak gostovali aktuelnim prvacima Evrope, ekipi Efesa, koja je u Istanbulu slavila sa 59:72.

Košarkaš Zvezde Stefan Lazarević rekao je da ekipu već na startu sezone očekuje derbi.

- Ekipa koja je pojačana tokom leta, imali su celu sedmicu da se pripreme za ovu utakmicu. Želimo da odigramo čvrsto u odbrani, sa mnogo energije i uz podršku naših navijača, koje pozivam da dodju u velikom broju, dodjemo do vrlo važnih bodova. Imamo jako težak raspored na startu sezone u oba takmičenja, i svaka dobra utakmica i pobeda bi nam mnogo značili posebno u situaciji kada smo otvorili sezonu nekompletni - zaključio je Lazarević.

I na ovoj utakmici na snazi je kazna zbog loše organizacije prošlosezonske druge utakmice finala ABA lige, pa će delovi plave lože i deo VIP lože u hali "Aleksandar Nikolić" biti zatvoreni za gledaoce.