Autor: Informer.rs

10.10.2022.

21:19

Foto: Starsportphoto

Sport

ZVEZDAŠI SU BILI VEOMA BESNI! Čović morao da reaguje! Uzeo je mikrofon, pa poručio navijačima: Pokažite da ste veći od svih koji žele...

Tako je pred sam kraj prvog poluvremena, sudijska trojka predvođena Sašom Puklom prekinula nakratko meč i zatražila od zvaničnog spikera da se obrati navijačima, da bi se prekinulo vređanje arbitara.

Pošto se to odmah nije desilo, Pukl je uzeo svoju trenerku verovatno sa namerom da napusti parket, ali se potom ipak predomislio, pa je poluvreme odigrano do kraja. Međutim, kada su sudije otišle u tunel, pod "paljbom" uvreda nekolicine navijača sa tribina, mikrofonu je prišao i predsednik Zvezde, Nebojša Čović.

Prvi čovek crveno-belih je zamolio spikera da se obrati u njegovo ime, zamolivši navijače da ne nasedaju ni na kakve provokacije i da pokažu da su "veći od onih koji žele da Zvezdu izvedu iz takta".

Informer

Saša Pukl u razgovoru sa Nebojšom Ilićem

- Molim vas, molimo vas u ime kluba, nemojte da nasedate na provokacije, nemojte da vređate sudije, vrlo lako utakmica može da se prekine. Ako nam to treba večeras, ja stvarno ne znam šta dalje da radimo. Ako je to nešto što treba ovom klubu i svima nama večeras. Molim vas, u ime predsednika Čovića, urazumite se, nemojte da nasedate na provokacije, ako postoji neka ideja da se vi isprovocirate, pokažite da ste veći od svega toga i da je Zvezda veća od svih ljudi koji pokušavaju na bilo koji način da je izvedu iz takta - rekao je Čović.

Sudijsku trojku u derbiju 2. kola ABA lige činili su Slovenci Saša Pukl i Damir Javor, kao i Hrvat Josip Radojković.