Autor: Informer.rs

23.10.2022.

17:48

Foto: Starsportphoto

Sport

POTREBNA NAM JE POMOĆ NAVIJAČA! Zvezda je u KRIZI, a očekuje ih VAŽAN DERBI!

Nakon tri vezana poraza u Evroligi Crvena zvezda se vraća obavezama u regionalnoj ABA ligi. Izabranici Vladimira Jovanovića nisu igrali treće kolo zbog koronavirusa u taboru Cedevita Olimpije, a sutra od 18 časova u Pioniru očekuje ih izuzetno nezgodan meč protiv FMP-a. 

Panteri su slavili na prve tri utakmice u ABA ligi pošto su bili bolji od Mege, Borca i Splita. Nema sumnje da će FMP pokušati da nastavi pobednički niz, a trener crveno-belih Vladimir Jovanović poziva na oprez pred sutrašnji okršaj. 

- Posle utakmica i poraza u Evroligi, stiže nam ekipa FMP-a koja predstavlja vrlo neugodnog protivnika sa tri uzastopne pobede. Igraju sa velikom energijom, brzo, imaju dobru atmosferu i to se vidi i na rezultatima. Moramo da odgovorimo na njihovu veliku energiju, da odigramo skoncentrisano. Igramo na našem parketu i pozivam ovom prilikom navijače da nam pomognu, jer na je u ovom trenutku ta pomoć preko potrebna - rekao je Jovanović pred duel sa FMP-om. 

Informer

Košarkaš crveno-belih Stefan Lazarević će igrati protiv svog bivšeg kluba, a Zvezdin defanzivni specijalista ističe da ih očekuje neugodan meč u ponedeljak u Pioniru. 

- Očekuje nas dobar protivnik, koji je i prošle, a i na početku ove sezone igra odlično. Igraju brzo, agresivno, sa dosta trčanja, sa dosta samopouzdanja, i moraćemo da odigramo dobru utakmicu kako bi došli do bodova koji su nam preko potrebni i zbog naših ambicijia, ali i kao dobra uvertira za ono što sledi. Imamo izuzetno težak raspored na startu sezone posebno u Evroligi, polako se kompletiramo, znamo koliko je sezona duga i moramo da idemo korak po korak, jednu po jednu utakmicu, a prva naredna je sa FMP-om i ona nam je trenutno prioritet - dodao je Lazarević.