Autor: Informer.rs

27.10.2022.

16:16

Foto: FK Crvena zvezda

Sport

MAŠTAM O GOLU I SLAVLJU NA SEVERU! Zvezdin BISER spreman je za nova ČUDA!

Promovisala je Crvena zvezda nedavno novog bisera iz omladinske škole. Mladi Jovan Mijatović dobio je priliku da radi i igra za prvi tim, ali još uvek nastupa i za juniorsku ekipu beogradskog velikana u Ligi šampiona. Pomogao je selekciji Zorana Rendulića na teškom gostovanju protiv AZ Alkmara u elitnom takmičenju da dođe do remija i sačuva šanse pred revanš koji se iduće nedelje u Beogradu. 

- Drugo poluvreme u Ligi šampiona protiv AZ Alkmara je pravi primer kako izgleda evropska Zvezda. Zasluženo smo odigrali ovim rezultatom, a mogli smo i do pobede jer smo ostavili srce na terenu. Protiv nas je bila fizički dominantna i tehnički obučena ekipa koja je na teren istrčala puna samopouzdanja. Pogodak je došao kao nagrada za naporan rad u prethodnim danima. Kada mi je lopta na levoj nozi ne prezam da uputim udarac prema golu, a još kad pogodak bude aktraktivan, ekipa dobija puno elana da igra još jače. U potpunosti smo se posvetili meču i analizi protivnika do najsitnijih detalja. U revanšu ćemo igrati još jače i bolje. Očekuje nas domaći teren i naša publika, verujem da ćemo prezentovati Crvenu zvezdu u punom sjaju - ponosno je rekao Mijatović. 

Informer

Mladi napadač iako rođen 2005. godine već ima iskustva u seniorskom fudbalu. On je u dresu Grafičara na osam utakmica postigao pet golova nakon čega je usledio poziv u prvi tim. Zvezdin Bekam, kako ga na Marakani zovu, upisao je debi u seniorskom timu crveno-belih protiv Ferencvaroša, a golgeterski niz nastavio je protiv Sportig Lisabona i AZ Alkmara nastupajući za juniore. 

- Mnogo sam se odricao da bih stigao do ovog nivoa. Osećam se neverovatno, u sjajnoj sam formi i želim da je nastavim. Mnogo sam gladan golova, igram na poziciji napadača i to je obaveza nas centarfora. Nadam se da će ih biti još mnogo, naručito u dresu voljenog kluba. Maštam o golu za prvi tim Crvene zvezde i proslavi na severu, takođe pored toga mi je velika želja da branim crveno-bele boje u seniorskoj Ligi šampiona. Daću sve od sebe da ostavim trag na mestu gde sam ponikao - ističe mladi napadač. 

Ponosan je Mijatović i na činjenicu da je u Ligi šampiona predvodio Zvezdu kao kapiten generacije u kojoj je među mlađima. 

- Kapitenska traka u Zvezdi znači mnogo. Među vršnjacima gde ima i starijih momaka od mene na ovakvoj utakmici poneti traku pruža fenomenalan osećaj. Volim pritisak i odgovornosti, želim da je preuzmem u svakom trenutku i protiv bilo kog rivala. San je da sve sa utakmice protiv AZ Alkmara ponovim u prvom timu Zvezde - gol, asistencija i kapitenska trak - podvukao je Mijatović. 

Revanš meč Crvene zvezde i AZ Alkmara na programu je 1. novembra na stadionu Voždovca, popularnom "Krovu", a utakmica je zakazana za 18 časova.