28.10.2022.

13:32

Foto: Starsportphoto

Sport

VIDELO SE! NISMO ODMAKLI DALEKO OD TOGA! Bivši trener Zvezde SPUŠTA LOPTU! Svaka čast na pobedi protiv Trabzona, ali...

Marakanu je u trans bacio Katai novim golom, koji je u milisekundi postao viralan, ali kada je tri minuta kasnije Trabzon preko Bakasetasa izjednačio - muk.

Na kraju turski dželat ispao je drugi Aleksandar, i to Pešić koji je drugim golom za srpskog šampiona naplatio dug i vratio za poraz na gostovanju istom rivalu pre mesec dana. Nije bilo nimalo lako, ali se završilo - slatko.    

- Jako je lepo što je Zvezda pobedila. To su opet bodovi novi za klub i za naš fudbal, uopšte, i jako bitno da je ostala šansa da prezimi u Evropi. A što se igre tiče... I sinoć se videlo mi jesmo iznad najnižeg range Evrope i svi koji se kvalifikuju u LE I LK su iznad, ali nismo odmakli daleko od toga. Tu su dve kategorije ovi koji ulaze u završnicu i ovi koji osvajaju treće četvrto mesto. Fali ti mnogo da uđeš tamo gore - za Informer.rs komentariše nekadašnji trener Crvene zvezde Milorad Kosanović.

Informer

Dosta muke trebalo je da se iščupa važna pobeda?

- Svaka čast za Kataija i novi gol za priču, o njemu više i ne pričam, moje mišljenje se zna, veliki fudbalski znalac, izvanredan potez... Bukari kad je skoncentrisan i može da posluži i da radi ono što mu se kaže. Dragović i Milunović daju neku sigurnost igri. Zvezda ima dosta problema u igri, Trabzon je pokazao jednu korektnu igru. U nekim delovima igre je čak bio i bolji od crveno-belih. Međutim i kod njih je mnogo stranih fudbalera, koji su se nagomilali i prvo igraju za sebe, pa tek onda za klub. Tako je i kod nas i to je veliki problem.

Informer

Ostaje meč odluke u kneževini...

- U principu ne prognoziram, neću ni sada, ali Zvezdu očekuje mnogo teži posao od onog sinoć. Još bez Dragovića čiji će se izostanak itekako osetiti. Monako takođe kao i Zvezda ima šansu za nokaut fazu. Ferencvaroš se neće opustiti protiv Trabzona jer u suprotnom nema ništa od prvog mesta. Realno, treba da budemo zadovoljni onim što su momci dosad uradili, ali i da se ne zanosimo mnogo. I sad se videlo mi moramo mnogo da radimo, ozbiljne stvari  sa ozbiljnim ljudima. Daj Bože da prođu i Zvezda i Partizan i za nas fudbal i za njih.

Potencira bivši Zvezdin trener još nešto:

- Razlika u kvalitetu između liga više nije kao nekad. Nekad si imao pet šest jakih prvenstava, a sad zbog hiperkupovine igrača,  i zbog toga što svi ozbiljno rade, podižu kvalitet, taj jaz je manji. Pokazuju to i klubovi samo tako. Španski klubovi, pa italijanski nisu više tako moćni, u nemačkoj imamo Bajern i eventualno Borusiju,  u Engleskoj Siti, na Pirinejima Real i otprilike to je taj vrh. Hoću da kažem da vrhunski fudbal stagnira. Potrebni su ozbiljna selekcija i ozbiljan rad i disciplina - zaključuje Milorad Kosanović.