Autor: Informer.rs

06.11.2022.

14:30 >> 17:23

Foto: Starsportphoto

Sport

ZVEZDA PREŽALILA EVROPU I SLAVILA PROTIV LUČANACA! Šampion nastavio da melje u Superligi! (VIDEO)

Crvena zvezda je bila uzdrmana eliminacijom iz Evrope, ali nije dozvolila da doživi neuspeh i u Superligi Srbije. Uspešno su crveno-beli prebrodili evropski krah, pa je Mladost iz Lučana kući otišla praznih džepova!

Ofanzivno od samog starta su izabranici Miloša Milojevića ušli u ovaj meč, Bukari je bio raspoložen i konstantno ugrožavao golmana gostiju, ali se na pogodak čekalo do 13. minuta, kada se Aleksandar Katai upisao u strelce. 

Odolevala je Mladost, imala je i sreću kada je Kings Kangva pogodio stativu. Međutim, nastavili su crveno-beli da pritiskaju, i došli du pogotka. Na centaršut Pešića najbolje se snašao Magiko i postigao šesti gol u domaćem elitnom rangu takmičenja.

Informer

 

Interesantno, samo minut ranije mogla je situacija da bude potpuno drugačija! Mirić je uposlio mladog Jojića (19), ali je on slabo šutirao i odlična šansa otišla je u nepovrat!

Da povise rezultat imali su u nekoliko navrata priliku Pešić, Katai i Bukari, ali nisu uspeli da savladaju Samčovića. Najbolja šansa za Mladost u prvom delu susreta viđena je u 33. minutu kada je dobio povratnu loptu Bojović, ali je Milunović spasio dva puta gol! Propala je odlična prilika da ubojiti napadač stigne do 100. pogotka u elitnom rangu.

Olakšan je bio posao šampionu Srbije u drugom poluvremenu, jer je u 50. minutu crveni karton dobio kapiten ekipe iz Lučana, Milošević! Bio je neoprezan, oštro startovao na Kangu i zasluženo napustio teren! Četiri minuta kasnije poništen je gol Kataiju, jer je nekoliko trenutaka pre toga viđen faul u napadu Pešića, koji je i spustio loptu Zvezdinom Magiku!

Igrao se 77. minut kada je Katai izmamio uzdahe na tribinama,  ali lopta je pogodila prečku! Samo nekoliko sekundi kasnije Ivanić je povisio na 2:0 prelepim udarcem sa oko 20. metara! Do kraja susreta su mogli Katai i Ivanić da zatresu mrežu, ali je na semaforu ostalo 2:0! Mogao je Mirić da ublaži poraz svog tima dva minuta pre kraja, ali lopta završila pored stative...

Debakl u Monaku je bio težak udarac za srpskog šampiona, ali na Marakani i dalje uveravaju da će glavno ovosezonsko merilo biti učinak u prvenstvu. 

CRVENA ZVEZDA - MLADOST  2:0 (1:0)

Stadion: "Rajko Mitić"                                 Sudija: Momčilo Marković

Strelci: Katai 13, Ivanić 77                                    Crveni karton: Milošević

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Eraković, Milunović, Dragović, Azarov - Kangva, Srnić - Bukari, Kanga, Katai - Pešić.

MLADOST LUČANI: Samčović - Ćirković, Milošević, Leković , Baha, Vesnić Ješić, Jojić, Mirić, Radivojević, Bojović

UŽIVO: 

Drugo poluvreme:

90. minut - Kraj meča i nova tri boda za crveno-bele!

88. minut - Marko Mirić je promašio najveću šansu za  Mladost i šutirao pored gola Borjana...

84. minut - Dunđerski je u igri umesto Ćirkovića, a Bojovića je zamenio Babić. 

83. minut - Ivanić je kombinovao sa Pešićem i umalo se ponovo upisao u strelce...

81. minut - Katai je gađao je glavom, ali preko gola...

77. minut - GOL! Sjajan šut Kataija, ali lopta je pogodila prečku, a samo nekoliko sekundi kasnije Ivanić je povisio na 2:0 prelepim udarcem sa 18-19 metara!

69. minut - Azarov je napustio teren, jer nije u poptunosti spreman za ceo meč, a menja ga Milan Rodić!

68. minut - Kanga je imao odličnu šansu da ugrozi Samčovića, ali mu je Baha izbio loptu.

67. minut-  Ivanić je dobio šansu u završnici umesto Kangve

Informer

 

66. minut - Azarov igra i više nego korektno danas! Bek Zvezde je izborio slobodan udarac na levoj strani, a potom uposlio Milunovića koji je glavom gađao preko prečke.

59. minut - Umesto Srnića u igri je Jovan Mijatović.

58. minut - Umesto Radivojevića u igru je ušao Udovičić.

54. minut - Sada je poništen gol Kataiju, jer je nekoliko trenutaka pre toga viđen faul u napadu Pešića, koji je i spustio loptu Zvezdinom Magiku!

50.minut  - Crveni karton za kapitena ekipe iz Lučana, Miloševića! Bio je neoprezan, oštro startovao na Kangu i napustio teren!

46. minut - Počeo je drugi deo susreta

Prvo poluvreme:

45. minut - Kraj prvog dela ovog duela! Zvezda zadovoljnija ide na pauzu, a ima za čime da žali Mladost...

43. minut - Ponovo u odličnoj šansi Bojović, ali je šutirao malo preko gola Borjana!

41. minut - Kings Kangva je napravio faul nad Bahom i zasluženo dobio žuti karton.

39. minut - Mirniji period igre...

Informer

 
 
 

33. minut - Najbolja šansa za Mladost! Dobio je povratnu loptu Bojović, ali je Milunović spasio dva puta gol! Propala je odlična prilika da Bojović stigne do 100. pogotka u elitnom rangu.

30. minut - Lepo je centrirao Azarov, najviši u skoku je bio Pešić, ali nije bio precizan.

27. minut - Pokušao je Baha sa 30 metara, ali je to bilo prilično lako za Milana Borjana.

22. minut - Lepo su sada kombinovali Katai i Pešić, ali se dobro snašla odbrana Mladosti.

Informer

 

20. minut - Pešić je bio sam ispred gola, ali je pogrešio jer je hteo da uposli nekog od saigrača...

17. minut - Opalio je Katai sada sa 25 metara, ali nije bilo problema za Samčovića.

13. minut - VODI ZVEZDA, Katai je strelac! Nakon što je Kangva pogodio stativu, na centaršut Pešića najbolje se snašao Magiko i postigao šesti gol u Superligi Srbije!

12. minut - Sjajna prilika za gostem Mirić je uposlio mladog Jojića (19), ali je on slabo šutirao i odlična šansa otišla je u nepovra!

7. minut - Raspoložen je danas Bukari i konstantna je pretnja timu iz Lučana. Sada je Leković odlično intervenisao ispred ofanzivca Zvezde... 

Informer

 

6. minut - Šut Bojovića posle proigravanja Mirića, ali nije bilo opasno po gol Borjana.

4. minut - Prvi korner na meču za Crvenu zvezdu izveo je Kanga, stigla je lopta do Bukarija koji je postigao gol, ali je on poništen zbog ofsajda.

1. minut - Počeo je meč na stadionu "Rajko Mitić". Prilika za Bukarija, ali budan je Samčović.

15:30 - Sportski direktor domaće ekipe, Mitar Mrkela, uručio je dres sa brojem 100 Nemanji Milunoviću, Slavoljubu Srniću sa brojem 200, a Milanu Borjanu sa 250, koliko su oni odigrali mečeva u crveno-belom dresu.

15:28 - Igrači su izašli na teren. Inače, nema Stefana Mitrovića zbog stomačnog virusa.

15:20 - Oko 1000 gledalaca je na našem najvećem stadionu

15:00 - Slaba je poseta u na "Marakani", a ni vremenski uslovi nisu sjajni.

14:36 - Na klupi Crvene zvezde su Nikola Vasiljević, El Fardu Ben, Mirko Ivanić, Stefan Leković, Jovan Mijatović, Nemanja Motika, Ibrahim Mustafa, Radovan Pankov, Prucev, Milan Rodić i Sanogo. Na klupi Mladosti su:  golman Bjelicana, Đorđe i Filip Babić, zatim Dunđerski, Mitrović, Radovanović, Stojanović, Udovičić, Veličković, Žunić i Đerković

14:30 - Dobar dan i dobro došli na lajv blog portala Informer.rs, na kojem iz minuta u minut možete pratiti dešavanja sa utakmice Crvena zvezda-Mladost Lučani.