06.11.2022.

22:05

Foto: Starsportphoto©

Sport

INFORMER SAZNAJE! ZVEZDA VRAĆA PAVKOVA! MILJENIK NAVIJAČA PONOVO NA MARAKANI

Crvena zvezda ozbiljno razmatra mogućnost da vrati napadača Milana Pavkova, saznaje Informer. Uprava crveno-belih traga za pojačanjima, pogotovo u špicu, a došla je do saznanja da doskorašnji napadač crveno-belih nije zadovoljan u arapskoj Al Fajhi.

Informer

 


Pavkov je prošlog avgusta u transferu vrednom 800.000 evra prešao u klub iz Saudijske Arabije i potpisao ugovor na dve godine. Igrao je u svih osam utakmica prvenstva ove sezone, ali još nije uspeo da se upiše u strelce.

Samo asistirao

Osim toga, Al Fajha kasni u isplati plata što Pavkova čini dodatno nervoznim i nezadovoljnim. Zato nije isključena mogućnost da već na zimu poželi da raskine ugovor.

Informer

 

- Pavkov je od odlaska u Arabiju igrao u osam mečeva i nije dao gol, mada je imao tri asistencije. Plata mu kasni, što je standardan problem u Arabiji, i to mu se ne dopada. Pritom, ugovor ne predstavlja maltene nikakvu garanciju u arapskim zemljama, jer i klubovi često hoće ranije da se raziđu s nekim igračima, a i igrači neretko požele da raskinu saradnju. Čini se da je s Pavkovom upravo to slučaj, da obe strane žele skori razlaz. Ukoliko on uskoro bude slobodan, Zvezda će razmotriti opciju da ga uzme. Ne bi morala da plati obeštećenje, dobila bi igrača koji bi se lako uklopio u tim i mogao bi da doprinese u nastavku Superlige - kaže naš izvor.

I jare i pare

Zvezda ne bi morala da plati obeštećenje, a dobila bi igrača koji bi se lako uklopio u tim
Izvor Informera

Svi u Crvenoj zvezdi veruju da će osvojiti prvenstvo i shodno tome izboriti se za direktan plasman u grupnu fazu Lige šampiona. Zbog toga će pokušati da dovedu pojačanja, ali nije realno očekivati potpunu rekonstrukciju tima.

- Naravno da u Zvezdi razmišljaju o pojačanjima, čak i o još jednom špicu, ali još nije precizirano na kojim sve pozicijama je neophodno dovesti nove igrače. Da bi neko došao, moraće prethodno neko da ode. A da bi neko otišao, mora da stigne adekvatna ponuda. Zvezda nijednog igrača neće pustiti da ide ispod cene. Pritom, većina prvotimaca ima višegodišnje i finansijski jake ugovore, tako da i ne žele da idu s "Marakane" - objašnjava naš izvor.

Informer

 
Ekipa premorena

Uprkos nedavnom porazu od Monaka u gostima (4:1) i osvajanju četvrtog mesta u grupi Lige Evrope, u Zvezdi veruju da će aktuelni tim nakon zimske pauze biti mnogo bolji.

- Imala je ekipa blistavih momenata, recimo dobila je šampiona Turske Trabzon, koji ima budžet oko 80 miliona evra. Ovaj tim je trenutno preumoran, nisu igrači zaboravili da igraju fudbal. Kad se dobro odmore i spreme, opet će biti relevantan faktor u Evropi. Moraju se realno sagledati stvari, ne mogu navijači očekivati da će Zvezda dovoditi pojačanja od deset miliona evra - zaključuje naš izvor.