Autor: Informer.rs

11.11.2022.

17:27

Foto: Starsportphoto

Sport

(ANKETA) ZVEZDA U SERIJI PORAZA! Jovanović POLJULJANA pozicija! Evo ko bi sve MOGAO da ga NASLEDI na klupi! U opciji je KVARTET trenera!

Crvena zvezda je loše otvorila takmičenje u novoj sezoni na oba fronta, pa je tim Vladimira Jovanovića zaređao sa porazima.

Srpski i regionalni šampion je u Evroligi već upisao šest poraza u sedam kola i "zakovan" je za poslednje mesto tabele najelitnijeg ranga, dok je krizu produbio i prvi poraz u ABA ligi nedavno na parketu nekadašnjeg Pionira od ekipe Zadra.

To je samo produbilo pitanje koliko su pozicije trenera Jovanovića zagarantovane u budućnosti. Naslednik Dejana Radonjića je trebalo da krene putem svog prethodnika i sa Zvezdom pokuša da napravi iskorak na evroligaškoj sceni, međutim...

Zvezda je u najelitnijem klupskom takmičenju doživela poraze od Fenerbahčea, Monaka, madridskog Reala, Baskonije, Panatinaikosa i Efesa u najjačem evropskom klupskom takmičenju, dok su savladali jedino minhenski Bajern koji se takođe nalazi u dnu tabele.

Sama činjenica da su Hrvati u Beogradu nastupili bez najboljeg igrača Luke Božića i, uprkos tome, dobili crveno-bele podgrejala je činjenicu da se Jovanoviću ozbiljno drma klupa.

Informer

Duško Ivanović

To je na društvenim mrežama dovelo do rasprave ko bi mogao da nasledi perspektivnog stručnjaka u Crvenoj zvezdi, a u prvi plan su izbila četiri imena.

Listu predvodi Duško Ivanović, bivši trener Baskonije, Barselone, Panatinaikosa i Bešiktaraš. Osim njega, u opciji su: selektor Srbije Svetislav Pešić, nekadašnji šef struke Zvezde Milan Tomić i, večiti ljubimac Delija, prošloseznoski predvodnik sa klupe Dejan Radonjić.

Kod Ivanovića je najčistija situacija, jer je trenutno bez obaveza i slobodan u izboru sredine. Poseduje veliko trenersko iskustvo, i sigurno da bi svojim znanjem mogao da doprinese crveno-belima.

Pešića veže ugovor sa Orlovima, ali je od ranije poznato da ima dobre odnose sa Nebojšom Čovićem. Iza sebe ima bogatu internacionalnu karijeru, a u dva navrata je u prošlosti obavljao funkciju trenera Crvene zvezde.

Informer

Pešić je dva puta predvodio Crvenu zvezdu

Na društvenim mrežama se mogla videti i informacija da se kao potencijalni novi trener Zvezde pominje i Milan Tomić. I on je dobro poznat zvezdaškoj javnosti, s obzirom na to da je od 2018. do 2019. godine upravo on sa klupe predvodio crveno-bele, međutim, ima ugovor sa grčkim Peristerijem i trenutno je daleko Kalemegdana.

Informer

Milan Tomić ima iskustvo na klupi Zvezde

Isto važi i za Dejana Radonjića koji je sa Zvezdom dominirao prošle sezone. Uprkos lošim rezultatima u Atini sa Panatinaikosom, crnogorski stručnjak uživa poverenje gazde Janakopulosa i teško je verovati da bi uskoro mogao da se vrati među crveno-bele.

Informer

Dejan Radonjić je sa Zvezdom prošle sezone osvojio ABA ligu

Ostaje da se vidi da li će Zvezda početi da ređa pobede sa Jovanovićem i tako "odložiti" promociju novog trenera ili će već posle narednog meča na Mali Kalemegdan stići drugi šef struke u novoj sezoni.