16.11.2022.

19:50

Foto: kkcrvenazvezda

Sport

RADILI SMO DO POLA 12! Ivanović pred debi na klupi Zvezde: Sigurno da će navijači biti od pomoći svima nama

Pročulo se da je trening u utorak, drugi od kako je Ivanović glavni strateg, trajao od 17.00 do 22.00, ali iskusni stručnjak tvrdi da je bilo malo drugačije.

- Radili smo do pola 12. Momci imaju predispoziciju da rade, kao što sam video i ranije - čvrsti su. Ono što sam primetio na dosadašnjim utakmicama i za ova dva treninga, potrbeno im je strpljenja i vere. Kada bi to imali sutra, mnogo bi nam pomoglo. Nisam pokušavao mnogo da menjam, jer ne bi imalo efekta. Neki detalji moraju da se menjaju, u odbrani i napadu, ali su strpljenje i vera na prvom mestu - rekao je Ivanović.

U redovima srpskog šampiona ga je dočekalo i jedno poznato lice - Luka Vildoza. Sa Argentincem je sarađivao u Baskoniji i osvojio ACB ligu 2020. godine. 

- Njemu će olakšati, jer zna o čemu se radi i može da pomogne momcima, da sve to ide brže. Ovo su pravi profesionalci i sve će to brzo prihvatiti. Nedostaje vremena, ali tako je kako je, nema opravdanja - rekao je Ivanović.

Već u četvrtak u dvoranu Aleksandar Nikolić dolazi Asvel sa učinkom 3-4 u Evroligi.

- Ekipa koja igra veoma brzo, agresivno u tranziciji, u situaciji jedan na jedan... Imaju veliki broj igrača koji mogu da reše situacije jedan na jedan, košarkaše koji imaju izvanredne procente šuta za tri poena i Fala koji je dominantan u reketu. Izvanredno koriste kvalitete koje imaju - dodao je Ivanović.

Na kraju je pomenuo i navijače crveno-belog kluba.

- Sigurno da će navijači biti od pomoći svima nama. Uvek su bili šesti, sedmi ili osmi igrač Crvene zvezde. Ali na kraju, ovi momci moraju da postižu koševe i da se brane, a publika će pomoći - zaključio je Duško Ivanović.