Autor: Informer.rs

07.12.2022.

13:13

Foto: Starsportphoto

Sport

MITROVIĆ USHIĆEN PRED DERBI! Ovo je VELIKA stvar za Beograd, Srbiju i OBA TIMA!

Crvena zvezda u 287. derbi ulazi kao pobednik prethodnog i sa ukupno 132 trijumfa nad gradskim rivalom. Sa druge strane, Partizan ima 149 pobeda, dok je pet duela završeno nerešenim rezultatom.

Iskusni centar crveno-belih Luka Mitrović se minulog leta vratio na Mali Kalemegdan, odigrao bitnu rolu u osvajanju triple krune i ove sezone nastavio sa odličnim izdanjima. On je najkorisniji igrač crveno-belih u Evroligi (38. u čitavom takmičenju) sa prosečnim indeksom 12,2 (8,3 poena i 4,8 skokova). Uz to, posle Branka Lazića ima daleko najveće iskustvo u derbijima. Sutra će odigrati 43. i preskočiti Vuka Radivojevića (42), ali ostati daleko iza kapitena kojeg očekuje 78. megdan sa Partizanom.

Informer

 

- Biće to velika stvar, veliki meč za Beograd, Srbiju, oba tima. Imamo dovoljno vremena da se spremimo i pričamo o tom duelu, ali siguran sam da ćemo biti spremni. Očekujemo punu dvoranu njihovih navijača, biće izuzetno teško - rekao je Mitrović posle pobede nad Virtusom.

Slaže se i Stefan Marković, iskusni plejmejker koji je protiv crno-belih minule sezone odigrao sjano! 

- Spektakl. Prvi derbi u Evroligi, poseban trenutak za srpsku košarku - rekao je Marković nakon trijumfa nad timom iz Bolonje, kada je odigrao partiju za pamćenje sa dva poena i indeksom korisnosti 17.