Autor: Informer.rs

12.12.2022.

17:25

Foto: Starsportphoto

Sport

ODGOVARA NAM PROTIVNIK KAO ŠTO JE ZVEZDA! Litvanci PRETE crveno-belima!

Igra Crvena zvezda u sjajnoj formi poslednjih nedelja, a već sutra na programu je novi duel u Evroligi. Izabranici Duška Ivanovića dočekuju Žalgiris u utorak od 19 časova u dvorani Pionir, a Litvanci silno motivisani dolaze na megdan crveno-belima!

- Prvo, nadam se da ćemo moći da krenemo, jer koliko znam ovog jutra nekoliko aviona nije moglo da poleti iz Kaunasa zbog vremenskih uslova. Takođe se nadam da neće biti novih promena u sastavu i da će Tomas Dimša i Karolis Lukošijunas biti sa nama. Mantas Kalnijetis i Ignas Brazdeikis ostaju u Kaunasu, planiramo da povedemo i Lijutaurasa Lelevičijusa, ali njegovo zdravstveno stanje je još nejasno. Pokušaćemo da registrujemo Kublickasa za prvo gostovanje u Evroligi - rekao je Maksvitis pred polazak u Beograd. 

Svestan je strateg Žalgirisa da su crveno-beli u stravičnoj formi budući da su samo u Evroligi vezali pet pobeda.

- Vezali su pet pobeda, promenili trenera i dobili na samopouzdanju i čvrstini. Možda im se malo i sreća osmehnula. Imaju odlične igrače, igraju fizički. Teško je igrati u Beogradu, pred tolikim navijačima. Očekuje nas težak meč, u koji ulazimo ranjeni. Koliko sam čuo trener je uspostavio red i zadobio poverenje. Nije vam mnogo potrebno u Evroligi - jedan dobar meč, samopouzdanje raste i tim napreduje. Mislim da do napretka u njihovoj igri nije došlo samo zahvaljujući treneru, već i Luki Vildozi. Pokrenuo je Zvedu. Doneo slobodu i improvizaciju inače veoma čvrstoj srpskoj igri. Mnogo toga se u napadu vrti oko Vildoze i Bena Bentila. Naravno, tu su i drugi igrači poput Nemanje Nedovića, Ognjena Dobrića i brojnih drugih lokalnih talenata - dodao je trener litvanskog velikana. 

Informer

Dotakao se Maksvitis i beogradske publike koja će biti silno motivisana protiv Žalgirisa budući da je Crvena zvezda doživela neprijatnosti na gostovanju u Kaunasu prošle sezone. 

- Moraćemo fizički da im ispariramo. S druge strane, takvi rivalu nam leže. Volimo organizovane timove koji igraju prema određenom sistemu, jer u tom slučaju možemo da stvorimo kontra-sistem. Ne bojimo se fizičkog aspekta igre, češće imamo problema sa dobrim trojkašima. Naravno, pitanje je koliko ćemo snage imati. Tu je bez dileme i pritisak domaće publike. Razgovaramo, pokušavamo da promenimo rotaciju. Možda ćemo stići do zagravanja, ne znam... Neke stvari se ponavljaju i to nije prijatno. Na početku damo protivniku 10 poena fore i onda počnemo da igramo. Pokušavamo to da izbegnemo i potrudićemo se da nam se ne ponovi - jasan Maksvitis.