Autor: Informer.rs

13.12.2022.

09:02

Foto: Starsportphoto©

Sport

ŠPANCI POTVRDILI - ZVEZDA DOVODI PIKSIJEVOG ORLA! Crveno-beli žele KAPITALCA iz Primere!

Već nekoliko dana se šuška da Crvena zvezda iz potaje sprema napad na srpskog reprezentativca Nemanju Maksimovića. Priče je pokrenuo "Mozzart sport", a da nešto postoji na relaciji Madrid - Beograd potvrđuje pistanje špasnkog "As-a". 

Jedan od najpoznatijih španskih sportskih portala prenosi da je Crvena zvezda ozbiljno zaiteresovana za vezistu Hetafea te da će učiniti sve da već u januaru postigne dogovor sa njim. Navodno, pregovori su već u toku, ali bi problem u čitavoj priči mogao da predstavlja klub iz predgrađa Madrida. 

Maksimović je za Hetafe vezan ugovorom do 2024. godine, a u njemu postoji i kaluzula koja "tera" sve zainteresovane strane budući da bi Srbinova sloboda mogla da ih košta 100.000.000 evra. Naravno, svi španski klubovi ovakve klauzule stavljaju u ugovore svojih igrača, ali one retko kada budu aktivirane. 

Ipak, Maksimović je ostavio solidan utisak na nedavno završenom Svetskom prvenstvu i tako sebi digao cenu, a Crvenu zvezdu stavio u nepovoljan pregovarački položaj. Nadaju se na Marakani da bi mogli da spuste cenu na dva-tri miliona i tako dođu do, bez sumnje, kapitalnog pojačanja. 

Informer

Situacija nije jednostavna budući da je Hetafe Maksimovića pre četiri godine platio 10.000.000 evra. Žele u predgrađu Madrida da vrate uložen novac, ali su svesni da je to u ovom momentu takođe nerealna opcija. Pored toga, "As" navodi da srpski vezista više nije prva opcija na sredini terena budući da su u klubu rešeni da "guraju" Grageru koji je letos stigao iz Sportinga. 

Interesantno je da je Maksimović igrao u mlađim kategorijama Crvene zvezde, da bi preko Verone, Domžala i Astane - stigao do Španije. Bio je član zlatne generacije Srbije koja je 2013. godine osvojila Evropsko prvenstvo, a onda i 2015. Mundijalito na Novom Zelandu. 

Maksimović je poslednjih godina standardan član reprezentacije Srbije, a u dresu Orlova zabeležio je 42 nastupa. Momak iz Koviljače će u januaru proslaviti 28. rođendan i nije jedini reprezentativac za kog se interesuju crveno-beli koji navodno "kuvaju" povratak Uroša Spajića na Marakanu.