Autor: Informer.rs

17.12.2022.

09:43 >> 09:53

Foto: AP foto

Sport

NEĆU DA IGRAM PROTIV MOJE ZVEZDE! Evo kako je MIHAJLOVIĆ kupio drugu BESMRTNOST na Marakani! (VIDEO)

Ostavio je Siniša Mihajlović dubok trag gde god da je igrao, a to se posebno odnosi na eru u Crvenoj zvezdi i kasnije Italiji. Postao je Miha velika legenda Rome, Lacija, Sampdorije, Intera, ali je u njegovom srcu bilo mesta samo za crveno-bele boje. 

Uspeo je Mihajlović sa Zvezdom da osvoji Ligu šampiona, a svoju veliku ljubav prema crveno-belim bojama potvrdio je 2002. godne kada je odbio da nastupa za Lacio protiv voljenog kluba. Nebeskoplavi su tada izvukli srpskog velikana u drugom kolu Kupa UEFA, a Mihajlović je odlučio da ne igra protiv bivšeg kluba. 

Informer

- Ostaviću Manćiniju da odluči, i za sada ne znam kakva će odluka biti, ali  - najradije ne bih igrao.Igrao sam ionako puno u poslednje vreme i odmor bi mi dobro došao...Iskreno, nadao sam se da u karijeri nikada neću morati da igram protiv Zvezde, ali žreb je tako hteo - rekao je tada Mihajlović, a čitavu vest preneo zvaničan sajt Lacija. 

Mihajlović je tada zajedno sa Dejanom Stankovićem, svojim kumom i još jednim bivšim igračem Crvene zvezde, odlučio da ne nastupi protiv voljenog kluba i to je izazvalo veliku pažnju medija. U Laciju niko nije smeo ništa da im kaže budući da su stav izneli javno i dobili dozvolu da sa klupe prate taj duel. 

Zanimljivo da je Mihajlović tokom celog meča "navijao" sa Delijama, a posle utakmice rekao je da dalje ide "slabiji tim" pošto je Lacio uspeo da prođe dalje. "Crvena zvezda je bila bolja i u Rimu i u Beogradu, ali je presudilo veće iskustvo fudbalera Lacija", rekao je tada Mihajlović. 

- Kako da igram protiv Zvezde!? Protiv Partizana sam igrao, ali protiv Zvezde? Nema šanse. Mogu da igram, ali da dam neki autogol ili napravim penal. To ne bi bio problem - rekao je Mihajlović nedavno.