Autor: Informer.rs

20.12.2022.

17:05

Foto: Starsportphoto

Sport

RUSI JAVLJAJU - ZVEZDA POPILA ISPALU! Golgeter iz PREMIJER LIGE ne dolazi na MARAKANU!

Jesenji deo sezone sam je izneo Aleksandar Pešić, a povremenu mu je u pomoć priskakao Jovan Milošević. Mlad napadač je projekat za budućnost, Kalifa Kulibali nije opravdao očekivanja te su na Marakani rešili da tokom zimske pauze pojačaju konkurenciji u napadu. 

Izbor je pao na Mohameda Konatea, 25-godišnjeg napadača Ahmata iz Groznog koji je u ruskoj Premijer ligi odigrao 16 utakmica ove sezone i postigao sedam golova. Privuklo je to pažnju crveno-belih koji su poslali i konkretnu ponudu za internacionalnca iz Burkine Faso, ali je ona odbijena. 

Kako navodi Čampionat, prvak Srbije je Konateu dostavio konkretnu ponudu. Ipak, u Groznom nisu ni razmatrali opciju da prodaju najboljeg stralca tima. Ugovor mu ističe 2024. godine i u Ahmatu smatraju da je prerano za rastanak. 

Konate u Rusiji igra od 2016. godine kada je potpisao za Ural. Kasnije je nastupao za Gomel, Pjunik, Tambov, Himki, a od maja prošle godine je u Ahmatu. Za reprezentaciju svoje Burkine Faso odigrao je 16 utakmica i postigao dva gola. 

Transfermarkt procenjuje njegovu vrednost na 1.500.000 evra.