Autor: Informer.rs

26.12.2022.

19:07 >> 20:57

Foto: printscreen

Sport

EVO KOLIKI JE ZVEZDIN BUDŽET ZA OVU SEZONU! Čović OTVORENO o svemu! Dotakao se i KAMPACOVE plate!

Došao je Fakundo Kampaco, bez dileme, kao najveće ime u srpsku košarku što je pokrenulo priče o visini njegovog ugovora sa Crvenom zvezdom. Šuškalo se o milionima, ali je predsednik kluba sa Malog Kalemegdana sve to demantovao. 

- Bilo je polemiko oko para, trošenju državanih para.. Znate da je budžetska inspekcija u Zvezdi bila pre tri meseca, pregledali su sve u poslednjih 11 godina i nismo imali nijednu primerku. Mi smo taj zapisnik objavili. Nisam video da su i drugi. Nisam video da ni vi u medijima imate želju, da istražujete. Ili su to zabranjene teme. Toliko i o tome budžetu. Cifre koje su spominjane su značajno manje, u vezi ugovora nekih drugih igrača, drugih klubova. Značajno manje. NIje dobro da se puštaju neistine u medijima. Nije dobro da mediji lažu narod. Juče su pojedini mediji pustili dezinformacije "Zvezda nam duguje dva miliona evra za Vildozu". Predsednik Baskonije. Zvezda nema nikakvu obavezu kada je Vildosa u pitanju. Obaveza koja postoji je između Baskonije i Vildose. Mi nemamo nikakvo veze - rekao je Čović.

Informer

Otkrio je potom predsednik Zvezde i koliki je bruto budžet crveno-belih u aktuelnoj sezoni.  

- Sa Meridianom, možemo da da napravimo dosta dobru finansijsku konstrukciju. Budžet za ovu sezonu je bruto, sa Vildosom i Kampacom, samo prvi tim sa stručnim štabom, oko devet i po miliona. Na to dodajte pionere, kadete... To je oko 11.500.000. Zahvalan sam Meridianu na višesezonskoj saradnji - podvukao je Čović.