Autor: Informer.rs

04.01.2023.

14:27

Foto: Starsportphoto

Sport

ZVEZDA NAJAVILA BORBU, HOĆE DA OBORI SUSPENZIJU! Evo šta crveno-beli moraju da urade!

Tim sa Malog Kalemegdana će tako igrati  bez velikog pojačanja Fakunda Kampaca do 28. februara 2023. godine, on će ostati igrač samo za ABA ligu.

Zvezda se oglasila posle kazne i najavili pravnu borbu zbog "izuzetno stroge kazne". Zvezda može da se obrati Sudu za sportsku arbitražu sa sedištem u Lozani, koji može da obori odluku Evrolige.

Pitanje je da li bi presuda iz Lozane stigla do isteka zabrane, koja Zvezdi ostavlja prostor za registraciju novih igrača, uključujući i Fakunda Kampaca, od samo jednog dana (1. mart do 18.00).

Informer

 

- Ova odluka može da bude stavljena na apelaciju pred Sud za sportsku arbitražu - navodi se u saopštenju Evrolige, što znači da su svi pokušaji da se situacija izmiri direktno sa Evroligom.

Sud za sportsku arbitražu u Lozani (CAS) je poslednja instanca na koju sportski akteri idu kada iscrpe sve ostale pravne instance.

Informer

 

- KK Crvena zvezda smatra da je ova kazna izuzetno stroga i nastaviće u narednim danima svim pravnim i dozvoljenim sredstvima da se bori da „obori“ ovu kaznu! O svim daljim detajima klub će svakodnevno obaveštavati javnost", navodi se u saopštenju KK Crvena zvezda. Ali, kako Crvena zvezda može da se "obori" ovo?  - poručili su iz Zvezde.

Maršal Glikman, izvršni direktor takmičenja, istakao je da je klub izmirio dugovanja i pokazao posvećenost ka poštovanju svih pravila.

- Drago nam je da su dugovi izmireni, ali je važno da Crvena zvezda pokaže posvećenost ka poštovanju svih pravila u budućnosti, a verujem da će tako biti, sudeći po razgovorima koje smo obavili sa klubom!

Bonus video