Autor: Informer.rs

06.01.2023.

18:27

Foto: Starsportphoto©

Sport

ZVEZDA NAM JE DOSTAVILA LAŽNA DOKUMENTA! Evroliga o "Slučaju Kampaco"! Situacija se dodatno KOMPLIKUJE!

Evroliga je zabranila Crvenoj zvezdi registraciju igrača do 28. februara, tako je klub sa Malog Kalemegdana lišen pomoći najzvučnijeg pojačanja.

Navijači su bili šokirani, jer se ta informacija pojavila niotkuda. U obrazloženju je navedeno da je odluku donela nezavisna komisija Evrolige, a da je "Crvena zvezda ozbiljno prekršila pravila finansijskog fer-pleja".

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović smatra da je kazna nepravedna i objasnio pozadinu priče.

Informer

Iz Evrolige tvrde drugačije.

- Klub je dostavio neistinite ili neprecizne informacije Komisiji za kontrolu i menadžment, telu koje procenjuje da li svi klubovi ispunjavaju uslove Pravila finansijske stabilnosti i fer-pleja. Suštinski, Zvezda je zloupotrebila situaciju, oslanjajući se na neispravna dokumenta, pošto joj startna pozicija u sezoni formalno nije bila dobra. Angažovala je na početku sezone neke igrače koje ne bi mogla da dovede da su tačne informacije dostavljene - prenose mediji novu reakciju iz Evrolige.

Takođe još neke stvari nisu išle Zvezdi u prilog.

Nezavisni Finansijski panel je takođe uzeo u obzir da je Zvezda već bila dvaput sankcionisana u prošlosti.

Informer

Evroliga stoji pri stavu da ista pravila važe za svih 18 klubova i ne mogu da se menjaju da bi bilo izbegnuto da jedan dobar igrač ispašta, pa bio to i Fakundo Kampaco.

Posebno zbog toga što je Zvezda kažnjena i pre pet godina. Klub je tada prekršio Član 3.a Pravilnika o finansijskom fer-pleju, koji se odnosi na nepostojanje zaostalih novčanih penala.

Spomenuta Komisija i klub su tokom leta napravili plan kako da se ta situacija reši, a kada Zvezda nije potpuno uspela da ispoštuje dogovor bila je kažnjena u skladu sa Članom 55. Evroliginog disciplinskog pravilnika.