Autor: Informer.rs

06.01.2023.

23:01

Foto: Starsportphoto©

Sport

IMALI SMO SREĆE DA POBEDIMO! Ivanović SUROVO ISKREN nakon trijumfa!

Crveno-beli su do devetog trijumfa u elitnom takmičenju stigli posle prave drame u finišu, pre svega zahvaljujući Filipu Petruševu i Nemanji Nedoviću, koji su sjajne partije krunisali sigurnim "penalima". Petrušev je meč završio sa 25 poena i devet skokova, dok je Nedović ubacio 19.

- Teška utakmica za nas, Valensija igra sjajno. Mislim da smo kroz čitavu utakmicu igrali dobru odbranu, ali smo imali mnogo napadačkih problema. Poslednjih pet minuta nismo imali nikakvu ideju, pobedili smo uz dosta sreće - jasan je bio Duško Ivanović. 

Istakao je trener crveno-belih važnost odbrane, a posebno u odnosu na Bojana Dubljevića koji je meč završio sa samo dva poena. 

Informer

- Bili smo dobri u odbrani, Ben, Luka i Petrušev su sjajno braili Bojana Dubljevića. Posebno u situacijama jedan na jedan u kojima je on izvanredan - dodao je trener crveno-belih. 

Trener Valensije ističe da je odbrana bila bolja u nastavku meča, ali da su sitni detalji rešili pitanje pobednika. 

- Igrali smo bolju odbranu u drugom poluvremenu, imali smo šansu, ali nismo pogodili na kraju. Mali detalji su prelomili utakmicu - rekao je trener Valensije Aleks Mumbru.