Autor: Informer.rs

07.01.2023.

18:10

Foto: Starsportphoto©

Sport

UMESTO ZA ZVEZDU IGRAĆE PROTIV NJE! Evroliga UNIŠTILA crveno-bele... Kapitalac skrenuo sa MALOG KALEMEGDANA!

Bila je Crvena zvezda u poodmakloj fazi pregovora sa Ahileom Polonarom. Želja za saradnjom bila je obostrana, ali je svoje prste u čitav posao umešala Evroliga... Elitno takmičenje kaznilo je beogradski tim zabranom registracije novih igrača i pojačanja do 28. februara te nije bilo smisla dovodi Italijana koji ne bi imao pravo nastupa. 

Zbog toga - pregovori su propali, a Ahile Polonara umesto  za Crvenu zvezdu igraće protiv nje. Italijanski reprezentativac danas je potpisao ugovor sa Žalgirisom do kraja sezone. Litvanski velikan je to potvrdio putem društvenih mreža i pohvalio se kapitalnim pojačanjem. 

Polonara je uoči ove sezone slovio za jednog od najboljih igrača na svojoj poziciji. Ipak, odlazak u Anadolu Efes ispostavio se kao totalni promašaj budući da se Italijan nije uklopio u sistem Ergina Atamana. Beležio je skromnih 2,9 poena i 2,2 skoka po meču, za 11 minuta na parketu u Evroligi te je rastanak bio neminovan. 

Informer

U Kaunasu je svima bilo jasno da se radi o vrhunskom igraču koji bi ekipi mogao da donese ekstra kvalitet u borbi za plasman u Top 8. Pokazao je Polonara to u dresu reprezentacije na ovogodišnjem Evrobasketu, ali i pre toga u Baskoniji gde je prosečno beležio 12,2 poena tokom dve sezone u Evroligi. 

Zanimljivo je da bi Polonara trebalo da igra protiv Zvezde već 24. januara kada srpski šampion gostuje u Litvaniji.