Autor: Informer.rs

07.01.2023.

23:06

Foto: Starsportphoto

Sport

TABELA NAS NE ZANIMA, IDEMO PO POBEDU! Ivanović poziva NA OPREZ pred gostovanje MZT-u!

Veliku pobedu Crvena zvezda upisala je u petak na gostovanju Valensiji, devetu u Evroligi ove sezone, ali vremena za slavlje nema. Četa Duška Ivanovića se iz Španije direktno zaputila ka Skoplju gde ih u nedelju od 17 časova očekuje duel protiv MZT-a u okviru 14. kola ABA lige. 

Trener Duško Ivanović neće i dalje moći da računa na Hasana Martina, Luku Vildozu i Nikolu Ivanovića, kao i Nikolu Topića koji će do kraja sezone igrati za FMP. U tim se zato vraća Fakundo Kampaco. Argentinac je svež budući da zbog zabrane Evrolige nije mogao da nastupa protiv Valensije. 

- Koristim ovu priliku da svima koji slave čestitam veliki praznik Božić. Nemamo zaista mnogo vremena da se osvežimo nakon utakmice u Valensiji, ali kao što često govorim, bez obzira na odsustvo nekih igrača, ostali će morati da daju više. Svaku ekipu uvažavamo, pozicija MZT-a na tabeli nas ne zanima, tim koji ima svoj kvalitet, i sa maksimalnim uvažavajem ulazimo u ovaj meč kako bi stigli do cilja - rekao je Duško Ivanović. 

Informer

Kapiten Crvene zvezde Branko Lazić deli trenerovo mišljenje i smatra da će samo maksimalan pristup doneti pobedu na teškom gostovanju u Severnoj Makedoniji. 

- Subotu ćemo provesti u putu i odmoru, ali ćemo imati vremena da se uz trening u hali u kojoj igramo utakmicu, osvežimo i spremni dočekamo ovaj meč. Bićemo jači za Kampaca. Ne sme i neće biti nikakvog potcenjivanja ekipe koja ima svoj teren, podršku sa tribina, na kraju krajeva i svoj kvalitet. Recept se zna, čvrsto, odgovorno i sa energijom želimo da pobedimo i u dobrom ritmu dočekamo utakmice duplog kola Evrolige - jasan je bio Lazić. 

Posle utakmice u Skoplju košarkaši i stručno štab Crvene zvezde putuju nazada za Beograd, gde će u sedmici pred nama odigrati duplo kolo Evrolige i ugostiti Real Madrid (10. januar, 19.00) i Monako (12. januar, 19.00).