Autor: Informer.rs

16.01.2023.

11:46

Foto: beta

Sport

DELIJE I DALJE OČIMA NE VERUJU: Takav košarkaš nije igrao u Zvezdi, ovo je poezija....

Derbi regionalnog takmičenja bio je samo na papiru, pošto su crveno-beli održali čas košarke u punoj "Morači", dominirali i vodili od prvog do poslednjeg minuta.

Budućnost je jedino krajem treće i početkom poslednje četvrtine zapretila i prišla na sedam razlike (53:46). Ipak, srpski šampion je brzo odbio taj nalet i vratio dvocifrenu prednost, koja je u jednom trenutku bila i plus 24.

Delije oduševljene

Crveno-bele su do 13. trijumfa. u ABA ligi predvodili Luka Mitrović sa 21 poenom, Ognjen Dobrić sa 18 i sjajni Fakundo Kampaco sa dabl-dabl učinkom od 14 koševa i 12 asistencija, ali i osam ukradenih lopti.

Informer

 

Malo je reći da su navijači oduševljeni! Očekivano, u fokusu je bio Fakundo Kampaco, koji može da igra u regionalnom takmičenju, ali ne u Evroligi. Napravio je šou! Više završnih dodavanja od Fakua u dresu Zvezde upsali su samo Stefan Jović i Lorenzo Braun, kada se u obzbir uzmu mečevi ABA lige. Srpski plejmejker je sakupio rekordnih 16 u oktobru 2016. godine protiv Cedevite, Amerikanac koji danas žari i pali Evroligom kao košarkaš Makabija 14, u januaru 2020. godine protiv Cibone.

Navijači bi i treninge Zvezde da gledaju.

Bonus video