Autor: Informer.rs

23.01.2023.

14:36

Foto: printscreen

Sport

KAPITEN BORJAN DOČEKAO NOVO POJAČANJE! Argentinac kao IZ TOPA: Marakana, Delije, Bari... Zna SVE o ZVEZDI! (VIDEO)

Da je Argentinac u Crvenu zvezdu došao potkovan znanjem potvrđuje mali kviz koji je odradio po dolasku na pripreme u Tursku. Aleks Vigo odgovarao je na blic pitanja vezana za istoriju srpskog velikana i vrlo dobro se snašao. 

Znao je Vigo da je ime stadiona Crvene zvezde "Marakana", da su navijači Delije, da je srpski velikan osvojio Ligu šampiona 1991. godine, a priznao je da je Zvezda poznata i u njegovoj rodnoj Argentini. 

Nije mogao Aleks Vigo da nabroji svoje buduće saigrače, ali zna da su crveno-beli osvojili 33 titule u domaćem prvenstvu, a potom je naučio i kako se na srpskom kaže Crvena zvezda. Jedinu "grešku" imao je prilkom odgovora na pitanje koji je rekord po broju navijača na meču Zvezde. 

Vigo je rekao 40.000, a tačan odgovor je 110.000 navijača. Od svojih sunarodnika zna da je Luis Ibanjez igrao u Crvenoj zvezdi, ali nije bio upoznat sa tim da je kapiten Milan Borjan nekada igrao u Argentini. 

Upravo ga je Milan Borjan dočekao u Turskoj i sa njim porazgovarao na španskom jeziku. Nakon toga odrađen je i zvanični deo promocije.