Autor: Informer.rs

09.02.2023.

12:15

Foto: Starsportphoto

Sport

LJUDINA! Aleksandar Pešić uplatio novac i poslao pomoć ugroženima u zemljotresu!

Napadač Crvene zvezde uplatio je novac za pomoć turskom narodu koji je pogođen zemljotresom. Pored toga, Pešić je poslao i humanitarnu pomoć u vidu hrane i najvažnijih potrepština koje su najneophodnije za pogođeno područje.

Pešić je tokom karijere igrao u Turskoj, za Karagumruk, iz koga se potom i vratio u Zvezdu prošlog leta za obeštećenje od milion evra.

Pešiću su se i mnogi Turci zahvalili na gestu i na Instagramu su objavili fotorafije i snimke pomoći koja je stigla u njegovo ime.

Informer

Veliko srce Aleksandra Pešića

Broj žrtava usled razornog zemljotresa jačine 7,8 Rihtera, koji je u noći između nedelje i ponedeljka pogodio jugoistok Turske i Siriju, neprekidno raste. U Turskoj je broj žrtava porastao na najmanje 12.873, saopštila je turska agencija za katastrofe i vanredne situacije (AFAD). U Siriji je ukupan broj poginulih najmanje 2.992, uključujući 1.730 u oblastima pod kontrolom pobunjenika na severozapadu. U delovima zemlje koje kontroliše vlada zabeležena su oko 1.262 smrtna slučaja, javljaju sirijski državni mediji.

Među žrtvama su i mnogobrojni sportisti, od kojih je jedan trener drugoligaša Iskenderuna, Ibrahim Halil Olmez. On je izvučen živ nakon otprilike 50 sati provedenih pod ruševinama, ali je u bolnici podlegao povredama. I dalje nema vesti o 14 odbojkašica Hataja, koje su ostale zarobljene u ruševinama zgrade u kojoj su živele.

Fudbaler Hataja Kristijan Atsu (31) još nije izvučen ispod ruševina nakon razornog zemljotresa. Prema prvobitnim informacijama iz Turske,  Kristijan Atsu je pronađen u ruševinama zgrade u kojoj je živeo na devetom spratu i koja se srušila. Nakon toga su kružile priče da je prebačen na intenzivnu negu i da mu je stanje stabilno i van životne opasnosti. Međutim, kada su ljudi iz Hataja otišli da vide Atsua, njega nije bilo. 

Bonus video