Autor: Informer.rs

09.02.2023.

18:50

Foto: Starsportphoto©

Sport

OGROMAN PROBLEM ZA ZVEZDU! Kampaco NAPUŠTA crveno-bele!?

Stigao je Fakundo Kampaco krajem prošle godine kao kapitalno pojačanje u Crvenu zvezdu, ali silom prilika još uvek nije debitovao u Evroligi. O kakvom igraču se radi Argentinac je pokazao u regionalnom takmičenju, ipak, ostaje žal što će među elitom zaigrati tek u martu mesecu. 

Navijači veruju da će on do kraja ove sezone pokazati svoj kvalitet, ali da će naredne godine biti porektački motor Crvene zvezde. Ipak, da bi do toga došlo beogradski velikan će morati da se "pobije" sa konkurentima za njegov ugovor budući da se Real Madrid ponovo vratio u trku za njegov potpis. 

Kako prenosi "Marka", Real Madrid je ponovo zainteresovan da Kampaca vrati u prestonicu nakon što im je ideja sa dovođenjem Lorenca Brauna propala. Amerikanac je produžio ugovor sa Makabi Tel Avivom, a Blankosima je neophodno pojačanje na poziciji organizatora igre. Serhio Rodirgez i Najdžel Vilijams Gos ne pružaju partije kakve se očekuju te je španski velikan već neko vreme u potrazi za pojačanjem. 

- Argentinac koji još uvek nije debitovao u Evroligi  zbog suspenzije sprskog tima, nikada nije nestao sa Realovog radara, iako su pregovori prošlog leta zapeli. Pre ili kasnije, razgovori između dve strane će se nastaviti. "Blankosima" nedostaje provklasni plejmejker, a on klubu i dalje duguje 2.600.00 evra od izlazne klauzule vredne 6.000.000. Povratak njegovoj nekadašnjoj kući je uvek opcija koja je mnogo bliža nego što možda mislite - navodi se u tekstu "Marke". 

Informer

Španci su došli do informacije da Fakundo Kampaco ima nisku izlaznu klauzulu sa Crvenom zvezdom koja je samo 50.000 evra te da bi Real Madrid bio spreman da plati to. Ipak, Blankosi strahuju da im se ne desi sličan scenario sa Braunom koji je prihvatio bogatiju ponudu iz Tel Aviva. 

- Problem za Real je što sada nemaju nikakva prava preče kupovine oko njega. Pre su mogli da izjednače bilo čiju ponudu i dovedu ga, a sada će morati da se bore na tržištu sa bilo kojim timom u Evropi za njega, a kao Braun i on može da dobije bolje pobnude. Sve navodi na to da se ova sapunica nastavlja - dodaju Španci. 

Pre toga Fakundo Kampaco ima još mnogo obaveza sa Crvenom zvezdom. Prvi naredni biće Kup Radivoja Koraća u kom će Argentinac imati pravo nastupa, a nakon borbe za prvi trofej očekuje se da se priključi ekipi i u Evroligi.