Autor: Informer.rs

10.02.2023.

21:05

Foto: Informer

Sport

ASTRONOMSKI USPEH ZVEZDE! Crveno-beli među NAJBOLJIM klubovima sveta! Velikani daleko iza...

Uspela je Crvena zvezda da se vrati na fudbalsku mapu sveta. Rezultati koje velikan iz Ljutice Bogdana postiže poslednjih godina značajno su uticali na status kluba u svetu i Evropi. Naime, prema mišljenju specijalizovanog sajta "Opta" crveno-beli su trenutno 31. najbolji klub na planeti! 

Crvena zvezda poslednjih godina je redovan učesnih evropskih takmičenja sa ostvarenim značajnim rezultatima. Posebno tokom mandata Dejana Stankovića kada su izlazili iz grupe Lige Evrope i pravili ozbiljne probleme velikanima poput Milana i Glazgov Rendžersa. 

Zbog svega toga, "Opta" je Crvenu zvezdu stavila na 31. mesto. O kakvom uspehu se radi dovoljno govori podatak da su iza crveno-belih ostali velikani ppoput Rome, Lacija, Real Betisa, Bajer Leverkuzena, Atalante, Viljareala, Lila, a za malo im beže PSV, Olimpik Marsej, Monako, Frajburg i Real Sosijedad. Jasno je - Zvezda bi uskoro mogla i među "top 30". 

Sa druge strane vredi pomenuti i zapažen rezultat Partizana koji se našao na 58. mestu na listi. Crno-beli su na spisku ispred praške Slavije, Flamenga, Fulama, Rendžersa i mnogih drugih. 

Kada je reč o regionu jedini zapažen rezultat ostvario je Dinamo Zagreb koji je na 51. mestu. Najbolji tim sveta je Bajern Minhen koji je dobio prednost u odnosu na Mančester siti, treći je u ovom momentu Napoli, a slede Barselona, Real Madrid, Liverpul, Arsenal i Pari Sen Žermen.