Autor: Informer.rs

14.02.2023.

23:30

Foto:

Sport

CRVENO-BELI ZOVU NA ČUKU! Ovako su o fudbalu govorile ZVEZDINE ZVEZDE! Bili su gladni aplauza!

- Ja igram fudbal zbog publike. Ništa ne može da me motiviše za igru kao publika: ni protivnik, ni značaj utakmice, ni trener. Za mene je samo važno da je gledalište prepuno, da čujem aplauz - izjavio je svojevremeno legendarni Dragoslav Šekularac. I kad uspostavim dodir s publikom, na sve zaboravim, tražim samo loptu, govorio je Šeki.

- I sve ostalo je za mene lako: dribling, i šut, proigravanje i trčanje. Ne osećam nikakav zamor, ništa. Nije pritom važno da li sam na utakmicu došao posle neprospavane noći. Ako me publika ponese na svojim krilima, eto dobre igre - pričao je Šekularac, druga "Zvezdina zvezda".

Informer

Dragoslav Šekularac

Dragan Džajić, treća "Zvezdina zvezda", često je govorio ako po izlasku na teren ugleda prazne tribine postaje tužan.

- Tada bih se najradije vratio u svlačionicu, jer unapred znam da od dobre igre neće biti – ništa, čak i ako dajem sve od sebe da bih igrao dobro – uzalud je. Ali sam zato najsrećniji kad je stadion pun, to je već garancija za uspešnu igru.

Informer

Dragan Džajić

Četvrta "Zvezdina zvezda" Vladimir Petrović Pižon govorio je da uživa u fudbalu, golovima, varkama, u nadmudrivanjima, ali da bi sve to postalo potpuno, da bi zaista bio srećan, bio mu je potreban aplauz gledališta.

- Bio sam gladan tog aplauza. A kada su tribine prazne? Šta da vam kažem? Ne igra mi se! – Prazne tribine, prazna igra - rekao je Vladimir Petrović Pižon.