Autor: Informer.rs

19.02.2023.

12:48

Foto: Starsportphoto

Sport

EVROPA U STRAHU OD RATA ULTRASA! Delije zapalile trofeje iz Rima, Italijani traže osvetu! (FOTO)

Delije su se našle u centru pažnje kada su nakon meča Rome i Emolija u Rimu, uz podršku navijača Napolija napali popularne "Romaniste" i oduzeli im zastave, čime su im naneli veliku sramotu.

"Trofejima" su se pohvalili u subotu na utakmici sa Čukaričkim, da bi ih potom spalili. Sve to je ispratio i transparent sa natpisom "Izabrali ste pogrešno društvo".

Informer

 

"As" piše da trentno vlada zabrinutorst zbog navijačkih okršaja, koji bi mogli da se rasplamsaju i izazovu mnogo veći problem. Špansi prenose da su navijači Zvezde ostali dva dana duže u Italiji nakon utakmice crveno-belih i Armanija u Evroligi. Ističu da navijači šampiona Srbije u dobrim odnosima sa pristalicama Napolija, a u poslednje vreme na stadionu "Dijego Armando Maradona" hačesto se viđaju srpske zastave.

Informer

 

- Postoji opasnost od rata na ultras sceni Evrope i u njega je uključeno nekoliko grupa u nekoliko sportova i zemalja. Italijanska policija želi da spreči sukobe, ali to neće biti lako.  Rimski ultrasi traže osvetu i traže izdajnika koji je pomogao Srbima da izvrše ovaj napad. Navijači Intera su se oglasili i stali u odbranu Rimljana jer smatraju da sukobi treba da se rešavaju oči u oči, a ne ovakvim napadima. S druge strane, navijači Lacija poručuju da je njihov rival doživeo istorijsku sramotu - piše "As".

Ukoliko navijači Rome uzvrate, do eskalacije sukoba bi moglo da dođe 10. mart kada Crvena zvezda u Evroligi igra protiv Panatinaikosa. Navijačima Panatinaikosa i Olimpijakosa ne treba povod za sukob, s obzitom na to koliko se mrze, a crveno-beli gaje bratske odnose sa pristalicama ekipe iz Pireja. Jasno je kako može da nastane veliki problem.

S druge strane, navijači Rome, osim što su povezani sa "Bed blu bojsima", imaju dobre odnose i sa najvatrenijim navijačima Panatinaikosa ("Gejt 13"). Takođe, grupa iz Zagreba je prijateljski nastrojena "kolegama" iz Atine. Ukoliko se Delije upute u Atinu, moglo bi da dođe do britalnih sukoba zaraćenoh strana. 

Informer

 

Haos je počeo 8. januara, kada je došlo do velike tuča navijača Rome i Napolija, dok su putovali na utakmice protiv Milana i Sampdorije. Potom su 4. februara "Delije" su, uz podršku Napolitanaca, napale navijače Rome i oteli im zastave posle utakmice Roma - Empoli. Srpska zastava je 12. februara zakačena je na stadionu u Napulju i to ispred najvatrenijih pristalica Napolija, na utakmici protiv Kremonezea. "Delije" su u subotu na Marakani zapalile otete zastave navijača Rome uz poruku "Izabrali ste pogrešno društvo".