Autor: Informer.rs

23.02.2023.

20:28

Foto: Starsportphoto©

Sport

IVANOVIĆ PRED ALBU! Njihov način igre PRIMORAVA nas da odigramo OVAKO!

Prema rečima trenera crveno-belih Duška Ivanovića, njegov tim je već zaboravio slavlje u kupu.

- Ja sam zaboravio? Kad je beše bio Kup. Davno je to bilo, imali smo vremena za sve. Nećemo o Kupu, već o Albi - rekao je Ivanović.

Zvezda ima skor od 11-13 i dve pobede manje od timova koji su trenutno na poslednje tri plej-of pozicije (Baskonija, Partizan, Valensija). I dalje je u trci za mesto u Top 8, a do kraja regularnog dela je ostalo 10 kola.

Naredni protivnik je prethodnih sezona umeo da saplete crveno-bele u elitnom takmičenju. Međutim, Ivanovićev tim je prekinuo negativan niz u okršajima sa Albatrosima u novembru, kada je slavio u Berlinu 88:84 posle produžetka.

- Iz te utakmice bitna je samo pobeda, koja je bila vrlo važna. sve ostalo će biti potpuno drugačije. Kao i pred svaku utakmicu, mislimo i verujemo da možemo da dobijemo. Sutrašnja je veoma bitna u toj borbi za mesto među prvijh osam. Biće veoma teško, Alba igra veoma atipično, možda najefikasniju košarku u Evroligi u prvih 10 sekundi, u tranziciji i kontranapadu. Moramo da budemo zaista veoma fokusirani i da postignemo da igramo pet na pet protiv njih, statično.

Informer

Vildoza i Ivanović

Alba u Beograd stiže sa začelja evroligaške lestvice i pet pobeda manje od srpskog i regionalnog šampiona (6-18). Očajnu seriju potvrdila je i eliminacija u kupu Nemačke u polufinalu od minhenskog Bajerna.

- Iako su poslednji na tabeli, nisu uopšte loša ekipa. Izgubili su dosta dobijenih utakmica, a njihov način igre te primorava da odigraš 40 minuta skoncentrisano.

Trener Zvezde je nahvalio iskusnog centra Luka Sikmu.

- Izuzetno dobar igrač. Četvorka koja igra kao plejmejker, ne samo u napadu, već diriguje i u odbrani svima. Tu su i drugi igrači kao Tamir Blat, Džejlen Smit, Luj Olinde, Johanes Timan.... Kada Sikma igra, sve se vrti oko njega, a kada ne igra, drugi igrači preuzimaju odgovornost i igraju zaista dobro i bez njega - zaključio je Duško Ivanović.

Medijima se na otvorenom delu treninga pred naredni meč obratio i krilni centar Filip Petrušev, koji apostrofira i Albinu igru u tranziciji.

- Veoma bitna utakmica za nas, da eventualnom pobedom potvrdimo veoma važnu iz Tel Aviva. Iako smo na papiru možda favoriti, oni su negzodna ekipa, koja igra prepoznatljivu brzu igru u tranzicji, na veliki broj poseda, što moramo da iskontrolišemo. Unutrašnju liniju im čine veoma iskusni igrači, pogotvu Sikma i Timan, ali treba da zaustavimo njihovu tranzicju u kojoj su veoma dobri. Ni ne okrenete se, već su izveli loptu i šutiraju za tri poena, to je glavna stvar koju moramo da zaustvimo. U jedan na jedan odbrani ćemo biti okej. Definitivno idemo na pobedu - napominje Petrušev.

Informer

 

Pokazalo se ove sezone da takav stil igre nemačkog tima može da bude i mač sa dve oštrice, s ozbirom na rezultate koje je ostvarila Gonzalesova četa.

- Ne treba da ulazimo u jurnjavu sa njim, već da igramo dobru odbranu i posle u napadu iz dobre odbrane kontrolisano uzimamo dobre šuteve. Naši dobri šutevi i njihovi nisu isti. Uzimaju ih sa 7, 8 metara preko ruke, a mi želimo da uzimao što bolje šuteve.

Pehar osvojenog kupa je samo dodatan motiv za crveno-bele.

- Daje nam samopouzdanje i malo veću rasterećenost, ali nismo još ništa uradili. Osvojili smo trofej, ali tek ide najbitniji deo seozne. Ne smemo da gubimo fokus - istakao je Filip Petrušev.