Autor: Informer.rs

24.02.2023.

21:26

Foto: Starsportphoto

Sport

IVANOVIĆ POSLE PORAZA! Trojke nisu put ka osvajanju ABA lige i plasmanu u Top 8! Otkrio kada je Zvezda IZGUBILA utakmicu!

Nije krio razočaranje Duško Ivanović posle novog poraza, petog u šest evroligaških mečeva, koji je dodatno Zvezdu udaljio od plasman u Top 8.

Na početku izlaganja, šef struke crveno-belih je izjavio:

- Kad se izgubi utakmica pišite ja sam kriv - rekao je Ivanović, a potom odgovorio šta se desilo sa ekipom u ovom duelu sa Albom: 

- Nismo igrali odbranu u drugom poluvremenu. Nismo imali opcije u napadu. Samo smo šutirali trojke, a danas nije bio naš dan što se tiče šuta sa distance. Ako smo ozbiljan tim, moramo da igramo čvršće u odbrani i sa više strpljenja u napadu. Naišli smo na ekipu koja igra bez pritiska, ali posle kiše uvek sunce dolazi.

O samoj igri svojih izabranika i pogođenih pet trojki iz 28 pokušaja kaže:

- U prvom poluvremenu smo imali agresivnost i igrali smo dobro protiv nezgodne ekipe koja igra atipično. U momentu kada smo prestali da igramo dobru odbranu imali su lake poene, a mi smo pokušali brzo šutevima da ih stignemo i na kraju smo ostali bez snage. Većina šuteva su bili izgrađeni, ali ozbiljna ekipa mora da ima više opcija u napadu. Možda jednu utakmicu od 20 možeš da rešiš šutem. Ovo nije naš put da nešto uradimo u ABA ligi ili Evroligi. Drugo poluvreme sigurno nije način kako ćemo nešto uraditi.

Informer

 

O tome koliko će ovaj poraz uticati šanse za ulazak u plej-of:

- Sledeća utakmica je nova. Ne gledamo pozadi. Idemo samo napred. Evroliga je pokazala da nije bitan protivnik. Mi mislimo da imamo šansu da budemo u plej-ofu. Moraćemo dosta utakmica da pobedimo, ne bih sada prognoziram. Videćemo i ostale rezultate, ali fokus je na nama i da mi pobedimo što više utakmica.

Na konstataciju da je u Tel Avivu Zvezda igrala bolje, a mnogo teže izlazi na kraj sa rivalima kod kuće:

- Mislim da smo prvo odigrali vrlo dobro, našili smo na rivala koji igra vrlo dobro. Veliki broj utakmica su izgubili u samoj završnici, mogli su da budu ispred nas lako. Svaka utakmica je različita, svaki dan je različit, ali posle kiše uvek sunce dolazi.

Osvrnuo se i na šanse da se crveno-beli ipak nađu u Top 8.

- Mislim da je Evroliga pokazala da nije bitno ko je protivnik. Svak' svakog može da pobedi, od tih devet mečeva moramo da dobijemo dosta njih, ne bih sada prognozirao. Ne zavisi samo od nas, nego i onih ispred nas, potrudićemo se da dobijemo što više utakmica - veli Ivanović.

Od narednog kola u Minhenu će biti i Fakundo Kampaco, navijači očekuju da Argentinac okrene skor i povede crveno-bele ka ulasku u plej-of. Trener Zvezde je odgovorio na pitanje da li je njegova pomoć dovoljna:

- Da li je dobar ili nije, to je ono što imamo. Mora biti dobar - zaključio je Duško Ivanović nakon poraza od Albe.