08.03.2023.

06:52

Foto: Starsportphoto

Sport

ZVEZDINA SLAMKA SPASA ZA TOP 8! Crveno-beli hvataju poslednji voz u Evroligi!


Crveno-belima utakmica u Beogradu je maltene "biti ili ne biti". Ekipa Duška Ivanovića ima 11 pobeda i 15 poraza i praktično više nema prava na kiks ako želi u četvrtfinale Evrolige.

Crvenoj zvezdi naruku ne ide ni forma, pošto su doživeli tri uzastopna poraza, i to dva u Evroligi od Albe i Bajerna i prošlog vikenda od Cibone u ABA ligi.

Micić neizvestan

Borba do kraja

Potrebno je da u današnji duel uđemo sa mnogo energije i da uz podršku navijača svako od nas izvuče sve što može
Stefan Lazarević

Do kraja ligaškog dela elitnog evropskog takmičenja ostalo je još osam kola, a prvi rival na redu je turski Efes, koji je u usponu forme. Zvezdin univerzalac Stefan Lazarević za naš list kaže da će crveno-beli učiniti sve da se vrate na pobednički put.

- Definitivno nije dobar momenat pred utakmicu s Efesom. Doživeli smo dva poraza u Evroligi i od Cibone u ABA ligi. Međutim, mi smo tokom sezone pokazali da možemo da se nosimo sa svim rivalima, tako da se nadam reakciji protiv Efesa. Potrebno je da u današnji duel uđemo sa mnogo energije i da uz podršku navijača svako od nas izvuče sve što može. Svesni smo snage rivala, a mi moramo da pronađemo način da prikažemo naše najbolje izdanje - poručuje Lazarević.

Informer

 



Sa druge strane, Efes u Beograd stiže sa tri pobede u prethodne četiri evroligaške utakmice, ali najverovatnije bez prve zvezde, Vasilija Micića. Srpski bek povredio je pre nekoliko nedelja koleno, a prema poslednjim informacijama njegovo stanje je sve bolje. I bez Micića, turski gigant ima fantastičan tim. Predvodi ga Šejn Larkin i Vil Klajburn, koji će bez ikakve sumnje i večeras predstavljati glavnu pretnju za Beograđane.

Ataman: Čeka nas teška nedelja

Trener Efesa Ergin Ataman kaže da je za njegovu ekipu naredna nedelja u Evroligi veoma važna budući da im je trenutni učinak 13 pobeda i 12 poraza. Dodaje da su u njegovom timu svi fokusirani na večerašnji duel s Crvenom zvezdom u Beogradu.

- Ulazimo u težak period, pošto ćemo ove i naredne nedelje odigrati četiri utakmice u Evroligi. Sledi meč sa Crvenom zvezdom u Beogradu, a svi znamo koliko je teško tamo igrati. Potom čekamo Makabi u Istanbulu. Igramo sve bolje i bolje, kvalitet ovog tima je veliki i nadam se da ćemo biti na najvišem nivou - dodaje Ataman.

Još jedno finale

Glavni organizator igre crveno-belih i prva zvezda tima Fakundo Kampaco kaže da će svaki naredni meč u Evroligi biti kao finale.

- Moramo da budemo pozitivni, da promenimo stav i da verujemo da možemo da pobedimo ove utakmice. Imamo sjajan tim, moramo da stvorimo zajedništvo i timski duh. Igraćemo te utakmice kao da su finale, to je jedini način kako možemo da igramo te utakmice - poručuje Argentinac.

Nakon Efesa Zvezda već u petak igra s Panatinaikosom u Atini, u još jednoj utakmici u kojoj mora da odnese pobedu (20.00, Sport klub 1).