Autor: Informer.rs

10.03.2023.

16:06

Foto: Printscreen You Tube

Sport

GROF BOŽOVIĆ GRMI IZ RUSIJE: MNOGO je pogrešio što je ODBIO ZVEZDU!

Božović je u intervjuu za ruski "Sport Ekspres" ispričao neke zanimljive detalje vezane za sadašnjeg napadača moskovske Lokomotive.

Povod za razgovor je bio het-trik koji je visoki napadač postigao za "železničare" već na debiju u novom klubu. Dzjuba je zaigrao nakon pet meseci pauze, pošto je još u novembru raskinuo ugovor sa turskim Adanasporom.

Informer

 

- Sjajan je Dzjuba! Njegov povratak nakon nekoliko meseci pauze u tim godinama je velika stvar za ruski fudbal. Srećan sam zbog njega. Ali, napravio je grešku što je napustio Rusiju i otišao u Tursku. Pokušao sam da ga dovedem u Crvenu zvezdu, klub je bio raspoložen za njegov dolazak - otkriva Božović.

Nekadašnji stateg Beograđana i brojnih ruskih klubova smatra bi Dzjuba imao sjajan učinak da je izabrao prelazak u redove šampiona Srbije.

- Priča sa Crvenom zvezdom bila je aktuelna prošlog leta, pre nego što je otišao u Tursku. Crvena zvezda je tražila takav tip napadača sa kojim će se plasirati u Ligu šampiona. Siguran sam da bi joj Dzjuba pomogao u tome. Ali, on nije želeo da ide u Srbiju, već je odabrao Tursku. Bilo bi mu bolje da je otišao u Beograd, jer se prelazak u Tursku ispostavio kao promašaj - naglašava popularni Grof.

Informer

 

Crnogorski strateg kaže da nije lično sa Dzjubom razgovarao o potencijalnom prelaskom na "Marakanu", a otkriva i da je još jedan fudbaler bio nadomak crveno-belih.

- Nisam tada bio u kontaktu sa Dzjubom. Ali, u Srbiji bi bio zvezda prvenstva. U Zvezdi bi konstantno igrao evropska takmičenja, odatle je lakše otići u "lige petice". Znam da je i Vladimir Pisarski (koji se ranije prezivao Sičevoj, prim.aut.) mogao da pređe u Zvezdu, ali da je on to odbio - dodaje Božović.