Autor: Informer.rs

13.03.2023.

12:44

Foto: reuters

Sport

PAKAO ZA ZVEZDU! Najavili ga kao GOSPODARA, a on je fudbalski MRTAV!

Mladi fudbaler nije bio ni u protokolu u jučerašnjem trijumfu Kopenhagena nad Horsensom (4:1), a na poslednjih šest utakmica u danskom prvenstvu dobio je mizernu minutažu.

Stamenić je poslednji put na terenu bio 19. februara na gostovanju Silkeborgu (0:3), a ušao je u 83. minutu zamenivši Viktora Klesona.

Informer

Evidentno je da je Kopenhagen stavio Stamenića u drugi plan čim je Crvena zvezda objavila da je sa njim postigla dogovor da se priključi ekipi na kraju sezone.

Crveno-beli su početkom februara potvrdili da su "kaparisali" veliko pojačanje iz Danske, a sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela poručio je tada da nema sumnje da će se Stamenić brzo uklopiti.

- Veoma smo zadovoljni dolaskom Marka Stamenića. Doveli smo mladog igrača sa srpskim pasošem koji će naredne sezone biti bonus, a opet iza sebe ima ogromno iskustvo igranja Lige šampiona. Reč je o velikom potencijalu i fudbaleru koji se najbolje snalazi u veznom redu, a s obzirom na njegove kvalitete, nema sumnje da će se brzo uklopiti u stil igre Crvene zvezde - rekao je tada Mrkela.

Za razliku od Marka Stamenića, koji je potpisom za Zvezdu postao višak u aktuelnom klubu, krilni napadač Slavije iz Praga Piter Olajinka pruža sjajne partije u Češkoj.

Informer

Piter Olajinka

Nigerijac je bio strelac prvog gola u velikoj pobedi Slavije u derbiju protiv Viktorije Plzenj (2:1) i u Ljutice Bogdana će stići posle punog takmičarskog ritma na kraju sezone.