Autor: Informer.rs

22.03.2023.

22:10

Foto: Starsportphoto©

Sport

PETRUŠEV IZRASTA U VELIKOG IGRAČA! Protiv Zvezde je najvažnija HLADNA GLAVA! Španci strahuju pred dolazak u Beograd!

Nije uspela Crvena zvezda da sačuva šanse za plasman u plej-of Evrolige. Četa Duška Obradovića zaređala je nekoliko slabih rezultata u elitnom takmičenju zbog kojih je ostala bez doigravanja, ali nema sumnje da će crveno-beli želeti da ostvare što bolji rezultat do kraja regularnog dela. 

Prvi rival crveno-belima biće Baskonija u četvrtak od 19 časova u dvorani Aleksandar Nikolić, a trener španskog tima Đoan Penjaroja ističe važnost sutrašnjeg okršaja. 

- Moramo da zadržimo hladne glave u Beogradu. Blizu smo kraja ligaškog dela, znamo kakva je situacija na tabeli i šta nam teba do kraja - pobede. U Beogradu i dvorani Pionir je atmosfera uvek vrela, zato moramo da pokažemo zrelost i držimo kontrolu utakmice - rekao je Penjaroja. 

Pomenuo je strateg Baskonije najopasnija oružja Crvene zvezde, a želeo je posebno da istakne igre Filipa Petruševa ove sezone. 

- Zvezda ima nekoliko bitnih pojedinaca koji igraju sa mnogo žara, srca i želje. Kampaco, Vildoza i Nedović iskaču, ali to je ekipa puna ratnika i iskusnih igrača. Zvezda je imala seriju odličnih rezultata, u poslednje vreme to nije slučaj, ali i dalje želi da se takmiči. Petrušev igra fantastičnu sezonu i već je izrastao u važnog centra koji će dominirati takmičenjem u budućnosti - dodao je Španac. 

Informer

Za kraj, španski stručnjak je poručio svojoj ekipi da će strpljenje biti od presudnog značaja protiv crveno-belih. 

- Pričali smo u svlačionici da moramo da ostanemo smireni čak i kada ne postižemo koševe, da ne smemo da im dozvolimo da se vrate u igru ako napravimo razliku - podvukao je Penjaroja. 

Uoči 30. kola Evrolige, Crvena zvezda se nalazi na 14. mestu sa 12 pobeda i 17 poraza naspram Baskonije koja je osma sa 15 trijumfa i 14 poraza.