Autor: Informer.rs

03.04.2023.

18:18 >> 19:46

Foto: Starsportphoto©

Sport

DABL-DABL KAMPACA DOVOLJAN ZA MEGU! Raspucani DOBRIĆ vodio ZVEZDU do sigurne pobede!

Od četvrtfinala Evrolige nema ništa za crveno-bele te je Zvezda sve svoje resurse okrenula ka ABA ligi. Četa Duška Ivanovića je silno motivisano izašla na megdan Megi i rutinski došla do petog uzastopnog trijumfa u svim takmičenjima u okviru 24. kola regionalne lige - 78:87.

Mega je meč otvorila lepim poenima Mateja Rudana posle ofanzivnog skoka, a to je bilo i jedino vođstvo ekipe Marka Baraća. Crveno-beli su uzvratili preko Filipa Petruševa koji je pogodio uz faul te Zvezda do kraja meča nije spuštala gard već je posle 40 minuta borbe u hali Ranko Žeravica došla do ubedljivog trijumfa. 

Izuzetno raspoloženi su bili visoki igrači Crvene zvezde. Hasan Martin i Filip Petrušev dominirali su u prvom poluvremenu dok je u nastavku nezaustavljiv bio Luka Mitrović koji je bio nerešiva enigma za odbranu Mege. 

Informer

Vredi napomenuti i da je Duško Ivanović uspeo da podeli minutažu te rastereti nosioce igre koji su u poslednjih desetak dana izneli najveći teret. Fakundo Kampaco igrao je tek 24 minuta, Luka Vildoza 15, a Filip Petrušev i Ognjen Dobrić dobili su po 20ak. 

Uspela je Mega u finišu meča da ublaži poraz preko raspoloženog Mateja Rudana, ali ni vremena, ni snage za kompletan preokret nije bilo. 

Najefikasniji u taboru gostiju bio je upravo Ognjen Dobrić sa 23, Hasan Martin je dodao 16, a Filip Petrušev 12. Fakundo Kampaco je zabeležio dabl-dabl učinak sa 15 poena i 11 asistencija. Sa druge strane, raspoložen je bio Đurišić sa 16 koševa, a Matej Rudan dodao je 15.

MEGA - CRVENA ZVEZDA  78:87 (19:25, 10:16, 17:21, 25:15)

Hala Ranko Žeravica, Beograd     Sudije: Miloš Koljenšić, Josip Radojković, Gordan Terlević

Mega: Paunović, Branković, Rudan, Kazalon, Đurišić, Kovačević, Cerovina, Rori, Grbović, Terzić, Mušikić

Crvena zvezda: Holand, Vildoza, Lazarević, Kampaco, Mitrović, Martin, Dobrić, Ivanović, Ilić, Marković, Kuzmić, Petrušev

Tok meča: 

Četvrta četvrtina: 

Topila je Mega prednost Crvene zvezde, a posle trojke Luke Cerovine domaćin je na samo sedam razlike - 75:82! Mora da reaguje tajm-autom Duško Ivanović, a posle odmora će slobodna bacanja imati Matej Rudan. 

Igra se koš za koš u poslednjem kvartalu, Mega je preko Mateja Rudana uspela da se vrati na "samo" 15 poena zaostatka što je nateralo Duška Ivanovića da na parket vrati Vildozu i Kampaca - 65:80!

Počela je poslednja deonica poenima Malkolma Kazalona posle prodora. Francuz je sjajno zakucao, deluje da je ovo potez dosadašnjeg dela utakmice, ali vraća na drugoj strani istom merom Dalibor Ilić - 55:74!

Treća četvrtina: 

Nije dizala Zvezda nogu sa gasa, čini se da je pitanje pobednika na Novom Beogradu rešeno. Fakundo Kampaco i Luka Vildoza su obeležili kraj treće deonice poenima za tri poena - 53:72!

Poentira Amad Rori, a potom i greška Fakunda Kampaca koju kažnjava Malkolm Kazalon. Uspela je Mega da prekine seriju crveno-belih, ali je odmah Zvezda zaigrala angažovanije pa je preko Luke Vildoze otišla na + 18 - 45:53!

Informer

Izuzetno motivisani crveno-beli na startu drugog poluvremena, nastavlja Hasan Martin da dominira pod košem, a centar Zvezde naterao je trenera domaćeg sastava da traži tajm-aut posle samo tri minuta igre u nastavku - 41:58!

Druga četvrtina: 

Dodala je Zvezda gas u finišu prvog poluvremena i uspela preko Ognjena Dobrića da ode na velikih 15 poena prednosti - 36:51!

Blickrig Crvene zvezde posle serije Mege, Crvena zvezda je na krilima sjajnog Fakunda Kampaca uspela da vrati dvocifrenu prednost. Argentinac je flouterom započeo seriju na koju su se nadovezao Ognjen Dobrić za velikih 12 razlike - 27:39!

Mnogo bolji start mege u drugoj deonici, trojke su pogodili Luka Cerovina, a potom i Nikola Đuršić pa se Mega vratila na samo dva poena zaostatka, ali uzvraća to Hasan Martin na drugoj strani - 27:33!

Informer

Prva četvrtina: 

Rasla je i nakon toga prednost crveno-belih na Novom Beogradu, ali je Mega u finišu prve deonice igrom u tranuiciji uspela da istopi prednost Zvezde i na odmor ode sa pristojnih šest poena zaostatka - 19:25!

Dalo je to rezultata pošto je Mega serijom Amada Rorija prekinula Zvezdinu seriju 11:0. Ipak, nije to mnogo značilo domaćinu budući da su crveno-beli preko razigranog Fakunda Kampaca i Ognjena Kuzmića uspeli da vrate deve razlike - 12:21!

Dobro je Crvena zvezda otvorila meč, posebno pod košem gde su motivisani bili Filip Petrušev i Ognjen Kuzmić. Usledila je greška Malkoma Kalazalona te laki poeni za Ognjena Dobrića u kontri nakon čega je trener Mega Marko Barać morao da reaguje tajm-autom - 2:8!

18:00 - Dobro došli na lajv prenos utakmice 24. kola Evrolige između Mege i Crvene zvezde. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!