Autor: Informer.rs

04.04.2023.

14:45

Foto: reuters

Sport

KOMPLIKACIJE OKO BAHARA! Braća KRADU Zvezdi trenera!

Klub iz Atine je juče ostao bez trenera, pošto je Mičel Gonzales iznenada podneo ostavku i Barak je sada jedna od opcija za njegovog naslednika. Trenutno klub vodi Hoze Anigo, ali ne planira da se zadržava u Pireju i uprava je u potrazi za trajnim rešenjem.

Olimpijakos hoće Bahara

Izraelski stručnjak je jedna od opcija. U igri za trenera Olimopijakosa su i Hose Bordalas, Marselinjo Garsija Toral, Đenaro Gatuzo, Desi Marš, Esteban Kambijaso i Žorž Žezus. 

Do kraja grčkog prvensta ostalo je još osam kola, a Olimpijakos je trenutno treći na tabeli, sa tri boda manje od Panatinaikosa i AEK-a. Šanse da osvoji titulu mu nisu velike, ali čak i da je osvoji, ne bi bio direktan učesnik Lige šampiona. U zavisnosti od pozicije koju zauzme u prvenstvu, Olimpijakos bi mogao da krene, od 2. ili 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Ako bi bio treći, igrao bi ili kvalifikacije za Ligu Evrope ili Ligu koferencija, u zavisnosti od osvajača Kupa.

To bi mogao da bude Zvezdin plus u pregovorima, jer će ona biti direktan učesnik Lige šampiona. 

Informer

Barak Bahar

Podsetimo, ekspedicija srpskog šampiona bila je pre nekoliko dana u Izraelu i pregovarala sa Barakom Baharom. Dve strane su se načelno dogovorile da Izraelac u junu preuzme klub sa "Marakane" na dve godine. Po sezoni bi zarađivao milion evra. Oni su svi zajedno fotografisani dok su ručali u jednom restoranu, a Barak je i sam priznao da je pregovora bilo.

Ipak, naglasio je da ugovor nije potpisan, jer je on trener Makabija iz Haife, kojoj se na vernost obavezao do leta 2024. godine.

- Ne, nisam sve završio sa Crvenom zvezdom i to ne mogu da uradim trenutno ni sa bilo kojom drugom ekipom. Imam ugovor na još godinu dana i sve mora da ide preko predsednika Makabija. Ima interesa, ali ništa nije još zaključeno. Glavom sam i dalje u Makabiju iz Haife, ali ne mogu da kažem šta će se potom desiti. U ovom trenutku ništa nije zaključeno - poručio je nedavno Barak. 

Jedno je sigurno, interesovanja za iskusnog izraelskog stručnjaka ne manjka i kako stvari stoje - moći će na leto da bira ponudu.