Autor: Informer.rs

21.04.2023.

20:05

Foto: Starsportphoto

Sport

BARAK NA MARAKANU DOVODI LEGIJU STRANACA! Izraelac naciljao TRI KAPITALNA POJAČANJA! Tu je i povratnik među CRVENO-BELE!

Zvanične potvrde još nema, ali se čini da je dolazak Baraka Baraha na Maraknu gotova stvar. Izraelski stručnjak će posle osvojene titule sa Makabijem iz Haife naslediti Miloša Milojevića na klupi srpskog šampiona, a da je sve gotovo "potvrđuje" pisanje tamošnjih medija koji navode da je iskusni stručnjak spremio i listu pojačanja za Crvenu zvezdu. 

Informer

Izraelac je, navodno, naciljao tri pojačanja. Reč je o iskusnom srpskom štoperu Bogdanu Planiću koji je sa Makabijem izborio plasman u Ligu šampiona, a potom za 1.800.000 evra otišao put Al Šababa. drugi je Nigerijac Entoni Nvakaemea sa kojim je Barak sarađivao u Hapoel Ber Ševi, a sada brani boje Al Fajhe u Saudijskoj Arabiji. Poslednji na spisku je nekadašnji kapiten Makabija - Neta Levi, koji je zimus za pola miliona evra iz Haife otišao u Gambo Osaku. 

Kada govorimo o Planiću, čini se da je on srpskoj javnosti najviše poznat. Štoper je već bio član Crvene zvezde, kada je na klupi srpskog šampiona sedeo Nenad Lalatović. Planić je i u prošlosti bio na radaru crveno-belih, ali do transfera nikada nije došlo što bi ovog leta moglo da se promeni. 

Informer

Antoni Nkvaemea

Sa druge strane, Entoni Nvakaemea ove sezone nastupa u Al Fajhi zajedno sa Vladimirom Stojkovićem i Milanom Pavkovim. Sjajno se snalazi na svim pozicijama u napadu, ali je reč o igraču koji je napunio 34 godine. Ipak, pod trenerskom palicom Baraka Bahara pružao je najbolje partije u Ber Ševi pre nego što je za 1.100.000 evra otišao u Trabzonspor. Želeo je Bahar da ga dovede i u Makabi, ali u Haifi nisu imali dovoljno novca za njegove usluge. 

Poslednji na spisku je Neta Levi. Izraelski reprezentativac i bivši kapiten Makabija bio je na radau Crvene zvezde zimus. Želeo ga je Miloš Milojević na Marakani, ali je on za pola miliona evra otišao put Gambe. Ipak, klub iz Osake ispao je iz Džej lige i solidne su šanse da će Japanci želeti da ga se "otarase" budući na njegov visok ugovor. 

Informer

Izraelci su nedavno preneli kako je Crvena zvezda Baraku obećala pojačanja koja sam želi. U Makabiju nisu imali razumevanja i rešili su da ovog leta na Marakanu ne prodaju igrače, pa je izbor pao na pomenutu trojicu. Da li će do toga doći, još uvek nije poznato.