22.04.2023.

20:41

Foto: Starsportphoto

Sport

ISTORIJA JE ISPISANA! Zvezdan Terzić: VEĆ SMO POČELI DA RADIMO NA KONSTRUKCIJI TIMA ZA LIGU ŠAMPIONA!

Zvezda je u prvom kolu plej-ofa savladala TSC sa 4:1, a tako je ekspresno osigurala titulu u domaćem prvenstvu.

- Ovo je najubedljivija titula u istoriji Crvene zvezde i srpskog fudbala i verujem da su zvezdaši ponosni na ostvaren rezultat - rekao je generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić posle pobede protiv TSC-4:1, osvojene 34. titule i direktnog plasmana u Ligu šampiona.

Dodao je da je cilj pred početak sezone ostvaren.

- Pričali smo i pred početak takmičarske godine da je ovo istorijska sezona, jer će prvak Srbije, zahvaljujući koeficijentu koji je najvećim delom zasluga upravo naša, ići direktno u Ligu šampiona. Postavili smo osvajanje titule kao imperativ na početku letnjih priprema 2022. godine, svesni da neće biti lako i da je ulog nikad veći. Ponosan sam što smo uspeli da postanemo prvaci Srbije, još u aprilu, praktično mesec dana pre završetka sezone i što smo prvi siguran učesnik Lige šampiona za narednu sezonu - rekao je Terzić.

Terzić je za kraj rekao da je istorija ispisana.

- Aktuelna generacija je osvajanjem šeste uzastopne titule već ispisala istoriju, a to bi mogla da učini i osvajanjem treće u nizu duple krune. Već sada marljivo radimo na konstrukciji tima za Ligu šampiona, tako da ćemo spremno dočekati letnje pripreme, kao i obaveze koje ćemo imati u najvećem klupskom takmičenju -  podvukao je Terzić.