Autor: Informer.rs

24.04.2023.

20:43

Foto: Starsportphoto©

Sport

IZNENAĐEN SAM KVALITETOM ABA LIGE! Ivanović ZADOVOLJAN i ZABRINUT nakon pobede!

Najbolji u pobedničkom timu bili su Nikola Ivanović sa 29 poena i pet asistencija, dok je Filip Petrušev dodao 12 poena i četiri skoka. U domaćoj ekipi istakao se Zoran Dragić sa 10 poena, šest skokova i dve asistencije.

Duško Ivanović bio je zadovoljan nakon utakmice, ali je priznao da su ga neki segmenti u igri njegovog tima zabrinuli. 

- Utakmica bez rezultatskog značaja, ali vrlo značajna za nas i Cedevitu Olimpiju jer za nedelju dana počinje plej-of i nema prostora za kikseve. Zadovoljan sam izuzetno određenim periodima naše igra, ali isto tako i zabrinut određenim periodima gde nismo imali fokus u odbrani i agresivnost u napadu. Imamo još 3-4 dana da se spremimo dobro za početak plej-ofa - rekao je trener Crvene zvezde. 

Informer

Novinare u Sloveniji interesovalo je da li je Duško Ivanović ikada bio blizu dolaska u Olimpiju, a potom je uporedio nivo takmičenja u ABA i ACB ligi. 

- Bio sam blizu Olimpije pre nego što sam otišao u Jugoplasitku. Bio sam na razgovorima i na kraju otišao u Split. Španska liga je jedna od najjačih posle Evrolige, ali veoma je teško igrati ovu našu ligu jer su ekipe sa mnoštvom talentovanih igrača i veliki broj ih ima karakter. Kada igraš Evroligu i posle ovo, nije lako. Prijatno sam iznenađen kvalitetom - zaključio je Duško Ivanović.