Autor: Informer.rs

25.04.2023.

16:05 >> 16:31

Foto: Tanjug/AP

Sport

DA SE SMRZNEŠ! ZVEZDA SAZNALA DVA POTENCIJALNA RIVALA! Nakon CRVENO-BELIh, Barselona i Napoli obezbedili LIGU ŠAMPIONA!

Postala je Crvena zvezda prvi učesnik Lige šampiona za sledeću sezonu kada je u subotu savladala TSC na Marakani i odbranila titulu u Superligi Srbije. Ostvarili su izabranici Miloša Milojevića ogroman uspeh plasmanom u elitno takmičenje, a u ponedeljak su saznali i dva potencijalna rivala u grupnoj fazi! 

Barselona je u nedelju savladala Atletiko Madrid u velikom španskom derbiju čime se i matematički plasirala u Ligu šampiona. U kom će šeširu završiti Katalonci još uvek nije poznato, ali u slučaju da osvoje titulu, a na dobrom su putu, oni će zauzeti mesto u prvom šeširu pred žreb za grupnu fazu. 

Informer

U ponedeljak su crveno-beli saznali još jednog potencijalnog rivala - Napoli! Četa Lučana Spaletija u nedelju je savladala Juventus u velikom derbiju, a veliko slavlje za Napolitance donela je Atalanta koja je u ponedeljak bila bolja od Rome čime je klub sa juga Italije načinila učesnikom elitnog takmičenja za sledeću sezonu. Sada i matematički! 

Izvesno je da će Napoli već 29. aprila overiti i šampiosnu titulu na stadionu Dijega Armanda Maradone protiv Salernitane čime bi zauzeli mesto u prvom šeširu. Zbog toga, moguće je da crveno-beli na jesen ponovo u grupnoj fazi Lige šampiona zaigraju protiv Napolitanaca. 

Informer

U povratničkoj sezoni Zvezde u Ligu šampiona, crveno-beli su na Marakani remizirali sa Napolijem, dok su na, tadašnjem San Paolu, poraženi sa 3:1 28. novembra. Zanimljivo je da je jedini Mario Rui ostao u Napoliju, a da je tada bio u startnoj postavi protiv Zvezde. Situacija u crveno-belom taboru nešto je drugačija pošto boje Zvezde još uvek brane Milan Borjan, Milan Rodić, Marko Gobeljić i povratnik Slavoljub Srnić.