Autor: Informer.rs

07.05.2023.

15:30

Foto: Starsportphoto

Sport

JOŠ JEDAN STRANAC NAPUŠTA MALI KALEMEGDAN! Evropski velikani u ratu za Zvezdinog košarkaša!

Kako prenose mediji, aktuelni šampion Evrope Efes i španski velikan Baskonija ozbiljno razmišljaju da angažuju krilnog centra crveno-belih, koji je ove sezone igrao u promenljivoj formi.

Informer

 

Momak iz Gane u poslednje vreme nije bio u sastavu zbog povrede, ali se očekuje da bude spreman za ključni deo sezone. On je prošlog leta pojačao Crvenu zvezdu nakon što mu je istekao ugovor sa Armanijem iz Milana i bio je jedan od glavnih igrača na startu sezone. Ipak, kako je sezona odmicala uloga mu je bila sve manja.

Evroligu je okončao sa 8,4 poena, 3,8 skokova i 1,1 asistencijom u proseku. Što se tiče ABA lige, tu su mu brojke 9,4 poena, 3,2 skoka i 1,2 asistencije.

Bentil nije jedini stranac za kojeg se spominje da će napustiti Crvenu zvezdu. Specijalizovani košarkaški sajtovi nedeljama unazad tvrde da je Luka Vildoza maltene dogovorio saradnju sa Panatinaikosom, a da je najbolji igrač Zvezde Fakundo Kampaco nadomak povratka u Real Madrid.

Informer

 

Međutim, i jedan i drugi su te navode demantovali i poručili da im je lepo na Malom Kalemegdanu i da će o daljim koracima razgovarati tek po okončanju sezone. Nema sumnje da isto razmišlja i Bentil, kojem tek predstoje najvažniji izazovi u dresu crveno-belih.