Autor: Informer.rs

08.05.2023.

19:27

Foto: Starsportphoto

Sport

ZVEZDA PROŠLA, ALI DUŠKO NIJE ZADOVOLJAN! Ivanović: Možemo da promašimo šut, ali odbranu MORAMO DA IGRAMO!

Crveno-beli su trijumfom u Dalmaciji izborili plasman u polufinale ABA lige, gde će im protivnik biti podgorička Budućnost, u još jednom klasiku regionalnog takmičenja.

Beograđani su Zadar savladali sa ukupnih 2:0 u seriji, ali na utakmici u dvorani "Krešimir Ćosić" namučili su se da dođu do trijumfa. Ivanović je svojim igračima posebno zamerio na igri u odbrani, kao i na zaštiti obruča, s obzirom na činjenicu da je rival imao čak 17 ofanzivnih skokova.

Informer

 

Pre svega, čestitam svojim igračima, jer smo ušli u polufinale. Odigrali smo jednu vrlo ozbiljnu utakmicu, Zadar je igrao odlično. Hteli smo da odigramo zaista maksimalno večeras. Imali smo perioda dobre i loše igre, najviše ono što ne sme da se ponavlja, to je opuštanje i relaksacija, naročito u odbrani. Dešava se da se promaši otvoren šut, ali ne sme da se dešava da se ne igra odbrana. Čak 17 ofanzivnih skokova Zadra, to govori kako smo mi zatvorili naš prostor - poručuje Duško Ivanović.

Informer

 

Iskusni stručnjak odao je priznanje rivalu na tome kako je odigrao meč i poručio da će Zvezda biti spremna za naredne izazove.

Zadar je iskusna ekipa, hteli su da igraju agresivno, ukrali su tri-četiri lopte i ušli su u rezultat. Kada se jednom uđe u to, onda je teško igrati. Čestitke momcima koji su uspeli da se vrate u ritam sa početka utakmice - zaključuje Duško Ivanović.