Autor: Informer.rs

14.05.2023.

08:15

Foto: beta

Sport

POČINJE BORBA ZA FINALE ABA LIGE! Zvezda i Budućnost otvaraju polufinalnu seriju!

Crveno-beli imaju prednost domaćeg terena. TV prenos meča na programu je na Arena sport premium 1 kanalu, a možete ga pratiti uživo i na našem blogu. 

Trener Crvene zvezde Duško Ivanović izjavio je pred početak polufinalne serije da je tim iz Podgorice ozbiljan klub sa svojim ambicijama i željama.

- Budućnost nakon promene trenera igra izvanredno, i pre toga ekipa je selektirana i ima kvalitet iza međunarodna takmičenja poput Evrokupa, a sa pojačanjima koja su stigla i za nivo više. Ozbiljan klub je u pitanju, imaju svoje ambicije i želje, a to je sigurno plasman u finale. Igraju agresivno, sa puno samopouzdanja i sa jasno podeljenim ulogama. Erik Grin igra fantastično u poslednje vreme i možemo da kažemo da igra u životnoj formi - istakao je Ivanović za klupski sajt.

Informer

Čvrsta odbrana mogla bi da bude ključna u duelu sa Podgoričanima.

- Podrška nam mnogo znači ne moram da ponavljam koliko, jer se to pokazalo i u Evroligi, zato pozivam naše navijače da dođu i da nam pomognu u nedelju uveče kako bi otvorili ovu seriju kako želimo - izjavio je strateg crveno-belih.

Bek Crvene zvezde Ognjen Dobrić kaže da se dve ekipe dobro poznaju.

- Grin je sada vođa tog tima, ostali igrači takođe znaju svoje uloge, prisutna je i neka nova energija što je slučaj uvek kada dođe do nekih promena u ovom slučaju trenera. Ovo su kratke serije i moramo jako, čvrsto i odgovorno da uđemo u prvu utakmicu. Nadam se i pozivam naše navijače da dođu i da nas podrže, uvek su prepoznavali važne trenutke, a ovaj je jedan od takvih - zaključio je Dobrić.

Zvezda je ušla u plej-of kao drugoplasirana (23-3), dok je Budućnost bila trećeplasirana (18-8). U oba međusobna pobedili su Beograđani, a uzbudljivije je bilo u "Pioniru" (69:65) nego u "Morači", u kojoj su crveno-beli deklasirali domaćina - 76:56. 

Informer

 

Trener Budućnosti Petar Mijović rekao je da je njegov cilj da Budućnost igra polufinale ABA lige, ali su apetiti porasli.

- U odnosu na kvalitet koji imamo, mi smo svoj prevashodni cilj ispunili plasmanom u polufinale, ali je ljudski da se naše ambicije tu ne završavaju, uz respekt prema Zvezdi. Oni su favoriti u ovoj seriji koja ima prefiks derbija. Ne samo zbog njihovog, već i zbog našeg kvaliteta. Godinama smo u samom vrhu ABA lige i ovo su postali klasici regionalne košarke. Nadam se dobrom raspoloženju i atmosferi u seriji u kojoj imamo svoje ambicije i želje.