Autor: Informer.rs

25.05.2023.

16:11 >> 16:19

Foto: Starsportphoto

Sport

NOVI PREOKRET - ŠPANCI BACILI DELIJE U TRANS! KALINIĆ se VRAĆA u Zvezdu!?

Još jedan neuspeh na fajnal foru Evrolige naterao je čelnike Barselone na razmišljanje. Budući da Katalonci "žive" od onoga što zaradi fudbalska sekcija, a da situacija na Nou Kampu nije sjajna bilo je jasno da četu Šarasa Jasikevičijusa očekuju ozbiljni "rezovi" tokom ovog leta, prenosi "Mundo Deportivo". 

Naime, Barselona je rešena da smanji budžet košarkaške sekcije, pominje se da će Katalonci imati za 20 do 25 odsto manje novca iduće sezone što je oko 10.000.000 evra. Sudbina Nikole Mirotića i trener Jasikevičijusa je pod znakom potanja, dok je izvesno da će klub napustiti Nikola Kalinić. 

Već danima se priča o povratku srpskog reprezentativac u Crvenu zvezdu, a "Mundo Deportivo" ističe da Barselona neće praviti Kaliniću ukoliko ovog leta bude želeo da se vrati na Mali Kalemegdan. Vredi napomenuti da je Nikola Kalinić nakon fajnal fora Evrolige istakao kako je ugovorom vezan za Barselonu te da ne razmišlja o odlasku iz kluba, a sve nakon vesti da je njegov povratak u Zvezdu gotova stvar. Ipak, do novog preokreta je došlo nakon odluke Barselone da umanji budžet za narednu sezonu...

"Crvena zvezda je ozbiljno zagrizla da ga vrati u Beograd. S obzirom na ekonomsku situaciju, Barselona bi mogla da mu otvori vrata kako bi uštedela novac od njegovog ugovora", navodi se u tekstu "Mundo Deportiva". 

Informer

Srpski reprezentativac ima važeću saradnju sa Kataloncima do 2024. godine, ali budući da će španski velikan bez problema "oterati" samo tri igrača - Kajla Kjurika, Sertača Šanlija i Majka Tobija, koji ostaju bez ugovora, jasno je da će biti potrebno i da se nekih igrača odreknu. 

Veliki problem Barseloni pravi ugovor Nikole Mirotića. Navodno, Katalnci su bivšem reprezentativcu Španije postavili ultimatum da pristane na 50 odsto manju platu i ostane u klubu ili može da traži novog poslodavca. Slična situacija je i sa Korijem Higinsom, ali će njegov odlazak iz kluba nakon operacije leđa biti daleko teži posao.