Autor: Informer.rs

25.05.2023.

19:30 >> 23:02

Foto: Starsportphoto

Sport

DOMINACIJA! Pešić doneo ZVEZDI Kup i DUPLU KRUNU! (VIDEO)

Istorija je ispisana, Crvena zvezda osvojila je Kup, jedini preostali trofej koji joj je falio za treću vezanu „duplu krunu“. Učinili su momci koje predvodi Miloš Milojević nešto što nijednoj generaciji od postojanja kluba nije pošlo za rukom. Sa tri vezane „duple krune“, 2021, 2023. i 2023. godine, zauvek će ih upamtiti istorija crveno-belih.

U finalu Kupa Crvena zvezda pobedila je Čukarički 2:1 (0:1) na „Marakani“, a oba gola za srpskog šampiona dao je Aleksandar Pešić, u 61. i 76. minutu. Prethodno, gol nade za tim sa Banovog brda postigao je Marko Docić u 21. minutu i ulio nadu svom timu da može do pehara. 

Informer

 

U najavi utakmice najviše pažnje privukla je informacija gde će se igrati, pošto je u opticaju bilo nekoliko stadiona. Na kraju je izbor pao na „Marakanu“, uprkos činjenici da je Zvezda jedan od aktera i da bi po pravilu trebalo da bude na neutralnom terenu. Međutim, objašnjenje je bilo da je reč o velikom meču i da će mnogi ljubitelji fudbala želeti da prisustvuju, a zdanje u „Ljutice Bogdana“ dovoljno je prostrano da ih sve primi. 

Od svega toga nije bilo – ništa. Pola sata pre početka tribine su bile sablasno prazne, a do početka meča našlo se na tribinama nešto manje od desetak hiljada ljudi. Deo je verovatno unapred ukalkulisao „duplu krunu“ crveno-belih, a neke je odvratila kiša koja je pljuštala pola dana. 
Atmosfera je bila kao u prosečnoj superligaškoj utakmici, a ni igra Zvezde nije bila mnogo bolja.

Izveo je Miloš Milojević sastav pun zvezda. Plesali su po terenu Katai i Ivanić, driblao je Bukari, presecao je pasove Srđan Mijailović, branio je Eraković uz Dragovića prostor ispred Borjanovog gola, ali svi zajedno jedva su napravili jednu izglednu šansu u prvom poluvremenu. 

Za razliku od srpskog šampiona, izabranici Dušana Kerkeza davali su poslednji atom snage da pariraju rivalu. Bez pozajmljenih igrača sa „Marakane“, Vladimira Lučića, Radovana Pankova i Zorana Popovića, koji ugovorm nisu imali pravo nasupa protiv Zvezde, bilo im je teško, ali nisu poklekli. U 21. minutu došao je do izražaja individualni kvalitet kapitena Brđana Marka Docića. U 21. minutu, direktno iz kornera, uputio je loptu u Zvezdin gol i prevario Borjana, koji je loše procenio njen let. lo je to 1:0 za Čukarički i verovano jedan od najspektakularnijih pogodaka viđenih ove sezone. 

Informer

Imalа je u finišu Zvezda dobru priliku da izjednači, igračima je baš bilo stalo da izjednače pre odlaska na odmor. Šutirali su Katai, Ivanić, Dragović i Azarov, ali je svaki udarac izblokiran ili izbačen sa gol linije. 

Sa opsadnom protivničkog gola nastavila je Zvezda i u drugom poluvremenu. Igralo se maltene u petercu ispred golmana Belića. Sa svih strana je lopta fijukala. Izjednačenje je doneo Aleksandar Pešić u 61. minutu. Na pravom mestu se našao nakon kornera i glavom matirao Belića. U istom ritmu nastavio je domaćin, a 15 minuta kasnije Pešić je duplirao prednost. Ako je i bilo neke šanse da ukarički dođe do trofeja, ugašena je drugim golom napadača Zvezde.

Nije rezultat bio toliko ubedljiv, koliko su crveno-beli sabili protivnika i igrali pred njegovim golom praktično do kraja. Poslednji trenuci izgledali su kao da svi čekaju kraj i svečanu ceremoniju.

CRVENA ZVEZDA - ČUKARIČKI   2:1 (0:1)

Strelci: Pešić 61, 76 - Docić 21
Stadion Rajko Mitić, Beograd. Sudija: Milan Mitić

Crvena zvezda: Borjan - Vigo, Eraković, Dragović, Azarov - Mijailović, Kanga - Bukari, Katai, Ivanić - Pešić. Trener: Miloš Milojević

Čukarički: Belić - Rogan, Drezgić, Kovačević, Tošić, Stevanović - Ivanović, Miladinović, Docić, Adžić - Badamosi. Trener: Dušan Kerkez 

TOK MEČA

UŽIVO: 

Drugo poluvreme:

KRAJ MEČA!  

90. minut - Igraće se još četiri minuta! 

89. minut - Povukao je kontru Samuel Ovusu, ali je vrhunski reagovao Srđan Mijailović i odneo loptu ispred reprezentativca Gane! 

86. minut - Novi prekid na Marakani, sada je Ivanović faulirao Mirka Ivanića, iskoristili su to crveno-beli da ugroze gol Belića, Rakonjac je uposlio Lazara Nikolića, ali je loše šutirao glavom bek Zvezde, ostaje 2:1!

84. minut - Oštar start Milana Rodića, dobija bek Zvezde žuti karton nakon što je neoprezno faulirao Viktora Rogana... 

81. minut - Ponovo je Borjan "zaspao" nakon Docićevog pokušaja iz slobodnog udarca, ali je stativa još jednom bila na strani Zvezdinog golmana! 

79. minut - Izlazi Azarovi na terenu je Milan Rodić, žalio se Gruzin na bolove u listu pa je Milojević morao da ga izvede iz igre! 

Informer

76. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOL! Kompletan preokret crveno-belih, ponovo je strelac Aleksandar Pešić koji je loptu proturio kroz noge golmanu Nemanji Beliću - 2:1! Svemu je prethodila dobra asistencija Mirka Ivanića...

74. minut - Još jedom Rakonjac sjajno preti posle dodavanja Ivanića, ipak, lopta odlazi malo pored gola, ostaje 1:1!

72. minut - Desetak sekundi bilo je potrebno Rakonjcu da zapreti Brđanima, sjajno je crnogorski reprezentativac pobegao na drugu stativu i gađao glavom posle Kangvinog centrašuta, sjajno je reagovao Belić! 

68. minut - Još jedom je Pešić prošao po strani i iznudio novi korner za crveno-bele, ali dobar je bio Nemanja Belić i boksovao posle Kangvinog centrašuta! 

64. minut - Razigrao se sada popularni Šilja, petom proigrava Ivanića, ali jako loš udarac Zvezdinog ofanzivca! 

61. minut - GOOOOOOOOOOL! Aleksandar Pešić pogađa posle sjajnog centaršuta Kingsa Kangve - 1:1! Sukobio se potom napadač Zvezde sa Dragovićem zbog skidanja dres i dobija žuti karton!

59. minut - Još jedna šansa pred golom Nemanje Belića, sada je Katai uposlio rezervistu Kangvu, ali sjajan je Marko Docić u bloku - 0:1!

Informer

57. minut - VELIKA PRILIKA! Ponovo Ivanić, lopta je stigla do Zvezdinog ofanzivca koji se lepo namestio, lopta odlazi tik preko prečke... 

56. minut - Preti Luka Adžić nakon kornera Crvene zvezde, sevnula je kontra gostiju, ali je sjajno reagovao Aleks Vigo.

55. minut - Dobar prodor Iraklija Azarova koji je pokušao da pronađe Pešića u srcu kaznenog prostora, ipak, napadač Zvezde pravi faul u napadu nad Drezgićem. 

52. minut - Preti Čukarički preko Mohameda Badamosija koji je bio najviši u skoku nakon centaršuta Miladina Stevanovića, ali lopta odlazi preko gola crveno-belih, ostaje 0:1!

49. minut - Nalet Crvene zvezde na startu drugog poluvremena, preti domaći sastav, Čukarički ponovo dobar u defanzivi!

45. minut - Počelo je drugo poluvreme. 

Prvo poluvreme: 

48. minut - Kraj prvog poluvremena!

46. minut - VELIKA PRILIKA! Ponovo prete crveno-beli, ponovo je glavni "krivac" za to Aleksandar Katai. Zvezdina "desetka" je proigrala Bukarija, Belić je "boksovao", samo do Ivanića koji beleži veliki promašaj, uspeva Čukarički da se odbrani od silnih naleta domaćeg sastava. 

45. minut - Igraće se još tri minuta u prvom poluvremenu...

43. minut - Još jednom prete crveno-beli, sada je Eraković ostao u kaznenom prostoru rivala, gađao ka golu Belića, ali u korner izbija to Uroš Drezgić, ostaje 0:1!

41. minut - VELIKA PRILIKA! Prvi put da je Zvezda zapretila Čukaričkom nakon prekida! Dragović je prvi šutirao, blokirao ga je Rogan, lopta je došla do Kataija, ali vrhunska reakcija Ivanovića koji izbija sa gol-linije... Rasplamsala se borba u finišu prvog poluvremena! 

Informer

40. minut - Opsada gola Nemenje Belića, crveno-beli su u totalnoj ofanzivi. Sada je dobro gađao Irakli Azarov, ponovo blok Brđana i biće to još jedan kornera za Zvezdu. 

39. minut - Najbolja prilika za Zvezdu! Osman Bukari je promešao odbranu Čukaričkog, poslao porvatnu loptu za Kangu, ali su Brđani bili dobri u bloku - 0:1!

38. minut - Ponovo prete crveno-beli, sada je svoj udarac sa distance oprobao Gelor Kanga, ali bez opasnosti po Belića... 

34. minut - VELIKA PRILIKA! Malo je falilo da Milan Borjan ponovo skupo košta svoju ekipu Tošić je bio najviši nakog centaršuta, ali je Dragović sa gol-linije izbio, ostaje 0:1!

30. minut - Dobra šansa za crveno-bele preko Strahinje Erakovića koji je gađao glavnom nakon centaršuta Gelora Kange, lopta odlazi preko gola.

Informer

26. minut - Iako je u prvi mah delovalo da Borjan neće nastaviti utakmicu, ostao je kapiten Zvezde među stativama...

24. minut - Žali se sada Milan Borjan na povredu, nakon nekoliko minuta pauze utakmica se nastavlja. 

21. minut - GOOOOOOOOOL! Vodi Čukarički golom Marka Docića, pogodio je kapiten Brđana iz kornera i prevario Milana Borjana - 1:0!

20. minut - Stativa spašava crveno-bele nakon udarca Mohameda Badamosija, biće korner za Čukarički. 

19. minut - Još jedna akcija preko Aleksandra Kataija i Mirka Ivanića, lopta je stigla do Pešića, dobro je reagovao Drezgić i vratio loptu do golmana Belića - 0:0!

Informer

15. minut - Bez uzbuđenja na Marakani nakon trećine prvog poluvremena, Zvezda ima posed i pritiska, ali bez ikakve opasnosti po gol Nemanje Belića. 

9. minut - Nema uvodnog opipavanja snaga, totalna ofanziva crveno-belih od prvog minuta, ipak, Brđani uspevaju da odole naletima "domaćih".

4. minut - Kao što je i očekivano, Crvena zvezda ima inicijativu na startu utakmice, ali se Čukarički organizovano brani, ne uspeva Katai da pronađe put ga Belićevom golu - 0:0!

1. minut - Utakmica je počela!

20:30 - Pola sata pre početka finala Kupa Srbije najveći srpski stadion je gotovo prazan...

20.05 - Loše vreme moglo bi da pokvari posetu. Krenuo je oko 19 časova snažan pljusak, pa je trenutno, sat vremena pre početka utakmice, "Marakana" prazna.

19.56 - Navijači Zvezde jedva čekaju početak utakmice, a do tada uživaju na Marakani!

19.53 - Zvezda je apsolutni favorit prema bukmejkerima. Kvota na keca je 1.35, za remi je kvota 4.50, dok je na Čuku čak 8.50. 

19.32 - Trener fudbalera Čukaričkog Dušan Kerkez kaže da nikakve premije ne mogu biti veći motiv od osećaja osvajanja trofeja. 

- Nikakva premija, bonusi i novci, ne mogu da donesu sutra motiv. Trofeji i medelje su satisfakcija zbog koje se žrtvujete kroz čitavu karijeru. Nismo posebno vežbali penale. Ne volimo na treningu da igre završimo nerešeno te često odlučuju jedanaesterci, tako da igrači povremeno šutiraju. Ako dođe do toga znam otprilike ko će šutirati - poručio je Kerkez.

19.31 - Trener Zvezde Miloš Milojević rekao je pred utakmicu da Čukariči ima mladu i poletnu ekipu, željnu dokazivanja i borbe za preostali trofej u sezoni, pa veruje da će njegovi igrači biti odgovorni i pred punom Marakanom osvojiti Kup Srbiije. Najboljih 11 će istrčati na teren. 
 
- Finale Kupa Srbije je suviše bitan događaj da bi se eksperimentisalo. Svi su tu, spremni, imam 24 igrača na raspolaganju, moraću četvoricu da ostavim van sastava, ali se nadam da će prvih 11 uz pet koji uđu sa klupe biti maksimalno motivisani i spremni, te da ćemo u lepom ambijentu svi uživati u fudbalu - rekao je Milojević. 

19.30 - Glavni sudija finale Kupa Srbije biće Milan Mitić. Pomoć će mu pružiti Čedomir Andrejić i Miloje Milićević, dok će u VAR sobi sedeti Momčilo Marković i Miloš Karadžić. Četvrti sudija će biti Andrija Stojanović.

19:30 - Dobro došli na lajv prenos finala Kupa Srbije između Crvene zvezde i Čukaričkog. Sve detalje sa ove utakmice i stadiona "Rajko Mitić" možete pratiti uz portal Informer.rs.