Autor: Informer.rs

27.05.2023.

07:50

Foto:

Sport

BIVŠI IGRAČ ZVEZDE SLOMIO VILICU PROTIVNIKU, a onda golom u 109. MINUTU RAZGALIO NAVIJAČE i pogurao tim u POLUFINALE! (VIDEO)

Nekadašnji Zvezdin ofanzivac je u ponedeljak slomio vilicu golmanu Ajndhovena Najdželu Bertramsu, da bi u petak uveče golom u 109. minutu odveo svoj tim u polufinale doigravanja za najviši rang tamošnjeg fudbala.

Favorizovani Ajndhoven je u ponedeljak dočekao Almere u prvom meču četvrtfinala i slavio je sa 1:0, a Van La Para je početkom drugog poluvremena kolenom udario golmana protivničkog tima koji je u međuvremenu operisan i sada ima dva šrafa i ploču u vilici.

- Oporavak traje šest nedelja, nadam se da neću morati dugo da jedem na slamčicu. Jeste Van La Para uputio izvinjenje, ali je bilo nepotrebno. Samo je frustrirajuće - rekao je Bertrams.

Ipak, nekoliko dana kasnije, Van La Para je ponovo ušao sa klupe, ali se ovaj put proslavio! Na teren je ušao u 85. minutu, a njegov tim je u 94. izborio produžetke (2:1)! Tada je na scenu stupio Holanđanin koji je u 109. pogodio za konačnih 3:1. Njegov tim sada u polufinalu čeka boljeg iz duela Viljem Drugi - Venlo.

Van la Para je u sezoni 2019/2020. bio član beogradskih crveno-belih, sa kojima se realtivno brzo razišao nakon što je, kako je to tada objavio "Žurnal", plaćen 1,2 milion evra Hadersfildu u leto 2019.  Nije prikazao igre na krilnoj poziciji koje su se od njega očekivale, pa je umesto saradnje od tri sezone ona potrajala nepunih godinu dana.  On je posle Zvezde postao član španskog drugoligaša Logronjesa.

Informer

 

Kako je ostao bez kluba i u završnici letnjeg prelaznog roka, a želela ga je uprava Omonije, no prekasno, on je kao slobodan igrač stigao u pomenuti španski tim.