Autor: Informer.rs

29.05.2023.

09:19

Foto: Starsportphoto

Sport

"DELIJE" U TRANSU, EVO KO MOŽE DA DOĐE NA "MARAKANU"! Poznati Zvezdini potencijalni rivali, čeka žreb u trećem šeširu

Crveno-beli su osvojili duplu krunu, u nedelju je usledilo ludo slavlje na "Marakani" sa navijačima i to pred novim trenerom Barakom Baharom. 

Zvezda ne mora da brine o kvalifikacijama, već je obezbedila mesto u grupnoj fazi najjačeg evropskog takmičenja, a sada samo čeka žreb. Može da dobije "grupu smrti", ali i da dobije pristojne rivale.

S obzirom na to da će biti u trećem šeširu neće moći da igra protiv Šahtjora, Salcburga, Milana i Lacija, kao i zagrebačkog Dinama, Rendžersa i Brage ukoliko ovi timovi opravdaju uloge favorita u kvalifikacijama i uđu u grupe. Uz pomenuta tri tima, jedine nepoznanice su u četvrtom šeširu gde bi, prema nekim projekcijama, trebalo da uđu Kopenhagen, Jang Bojs i Galatasaraj. 

Finale Lige Evrope daće poslednjeg učesnika prvog šešira, a to će biti pobednik duela Roma - Sevilja. U prvom šeširu su još: Mančester siti, Barselona, Napoli, Bajern, PSŽ, Benfika i Fejenord. Drugi šešir čine: Real, Mančester junajted, Inter, Borusija Dortmund, Atletiko Madrid, Lajpcig, Porto i Arsenal. U četvrtom su, uz pomenute ekipe koje se čekaju iz kvalifikacija: Real Sosijedad, Seltik, Njukasl, Union Berlin i Lens.

Najlakša grupa za Zvezdu bila bi ona u kojoj su Fejenord ili osvajač Lige Evrope iz prvog šešira, Porto ili Lajpcig iz drugog, A Jang Bojs ili Kopenhagen iz četvrtog. Najteža bi bila grupa sa Mančester sitije, Real Maridom i Seltikom.

Pišite nam u komentarima koja bi bila idealna grupa za Crvenu zvezdu u Ligi šampiona.