03.06.2023.

07:00

Foto: Starsportphoto

Sport

BIVŠI TRENERI CRVENE ZVEZDE BOŽOVIĆ I STOJANOVIĆ ZA INFORMER: Pustite Bahara da radi šta hoće

 Izraelac je potpisao ugovor pre nekoliko dana, zadržao se vrlo kratko u Beogradu, a onda se vratio kući i zvao telefonom igrače da im saopšti šta od koga očekuje. Kao bomba je odjeknula vest da je kapitenu Milanu Borjanu rekao da neće biti prvi golman. Pozvao je i Aleksandra Kataija, Gelora Kangu i mnoge druge, poručio im šta se od njih očekuje i stavio do znanja da im mesto u timu neće biti zagarantovano.

Informer

Barak Bahar

Prema Božovićevim rečima, Izraelcu treba dati pravo da donosi odluke, sve dok ne posrne rezultatski.
- Pretpostavljam da su Baraku date odrešene ruke kad je doveden i čovek radi ono što veruje da će mu doneti najbolje rezultate. Ne zaboravite da svakog trenera drže isključivo rezultati i sve dok Barak ne počne da gubi, imaće podršku. E ako se ispostavi da odluke koje donosi nisu dobre, ostaće bez podrške. Pretpostavljam da ima viziju šta hoće i po njoj i postupa - kaže Božović.

Informer

Miodrag Božović

Prvu pripremnu utakmicu Bahar će voditi na pripremama protiv Slobode u Užicu 26. juna, ali to, naravno, neće biti prava slika onog što ga čeka. Učinak u Ligi šampiona jeste ono što će biti merilo, a Božović kaže da će za to Baraku trebati pojačanja.
- Objektivno, ne može Zvezda u ovom sastavu ništa u Ligi šampiona. Verujem da će dovesti još neka pojačanja, kako bi bili konkurentni u takmičenju. Veliki je pritisak na treneru i igračima, ali budimo realni - i treće mesto bi bio uspeh. Vidite, uvek može da se desi neki dobar sporadični rezultat, kao recimo sa Milojevićem protiv Liverpula, ali ne i da će se Zvezda ravnopravno nositi sa svima tokom takmičenja - zaključuje Božović.
Slično razmišlja i Slaviša Stojanović, s tim da kaže da bi on malo drugačije to izveo.

Informer

Slaviša Stojanović
 
 

- Ono što znam jeste da je uvek bitna ta kozmetika, stil, način na koji se nešto odradi. Imao sam čast da upoznam Arsena Vengera i od njega sam čuo mnogo pametnu rečenicu: "Najvažnija stvar je kako nekom objasniti - ne". Lako je objasniti zbog čega nekog želite. Ne ulazim u Barakovu odluku, ali ja bih samo malo drugačije to odradio. Ostavio bih vremena za razgovor, za procenu. Kad je reč konkretno o Borjanu, ipak je on godinama tu, kapiten, mnogo je doneo Zvezdi, još čovek bio na odmoru. Nije morao baš tako - poručuje Stojanović za Informer.

Potrebno osveženje

Gde god da je radio, da li u Bugarskoj ili Sloveniji, Stojanović je slušao o tome kako će Zvezda igrati Ligu šampiona. Zbog velike euforije navijača, Baraku neće biti oprošten slab rezultat.
- Potrebna su pojačanja, neko osveženje. Jasno je koliko su velika očekivanja, jer imam utisak da se godinu dana priča o tome kako će Zvezda igrati u Ligi šampiona. Pritom, teško je sagledati realnu sliku, jer u Zvezdi svi imaju taj osećaj nepobedivosti, pošto su dobijali u domaćem takmičenju. U Evropi će ih sačekati drugačiji protivnici, šampioni država, klubovi koji svake nedelje igraju ozbiljne derbije. Svakako će biti spektakl. Malo je vremena, trener ima svega tri meseca da upozna i skocka ekipu, neće mu biti lako - jasan je Stojanović.