07.06.2023.

11:04

Foto: Starsportphoto

Sport

NEMATE VI PARA ZA ERAKOVIĆA: Klub iz Primere zagrizao za štopera, Zvezda ga ceni milione evra

Crvena zvezda ovog leta volela bi da proda štopera Strahinju Erakovića. Rukovodstvo je jasno - novac mu je potreban i može da pusti igrača, ali za deset ili više miliona evra. Ponude niže od toga, procenti i sve ostale potencijalne kombinacije, ne zanimaju čelne ljude sa "Marakane".

Informer

Prema pisanju španskih medija, uprava Kadiza zagrizla je za Erakovića i vidi ga kao zamenu za desnog beka Karselena, kojem ovih dana ističe ugovor. Ono što je problem, jeste što Kadiz nikad u istoriji kluba nije platio deset miliona evra za nekog igrača. Rekord je 5,5 miliona evra leta 2019. godine, kada je Manu Valjeho plaćen Valensiji.

Eraković je odavno na meti nekoliko ruskih klubova, od kojih je najkonkretniji sa ponudom bio Krasnodar. On je nudio sedam miliona evra i procente. Ipak, dve stvari su presudile da do transfera ne dođe: Crvena zvezda je tražila deset miliona evra, a druga, važnija činjenica je da se igraču ne ide u Rusiju. Zbog sankcija koje su toj zemlji uvedene usled rata sa Ukrajinom, njeni klubovi ne mogu da učestvuju u evropskim takmičenjima. Eraković bi više voleo negde gde će moći da se dokazuje na velikoj sceni.