Autor: Informer.rs

07.06.2023.

18:05

Foto: fkcrvenazvezda.rs

Sport

RADNO NA MARAKANI: Zvezda dobija NAJMODERNIJU podlogu u Evropi!

Kao što je "Informer" prvi preneo, Crvena zvezda će naredne sezone igrati na najmodernijem terenu. Srpski šampion uveliko se sprema za naredne izazove, a prvi od mnogih bilo je postavljanje postavljanja najmodernije travnate podloge u Evropi na stadionu Rajko Mitić.

Izabranici Baraka Bahara iduće sezone imaće težak zadatak da odbrane duplu krunu, ali i naprave iskorak u Evropi. Crveno-beli su, kao osvajači Superlige Srbije, izborili mesto u grupnoj fazi Lige šampiona, a kako bi svi sportski ciljevi bili ispunjeni potrebno je bilo ulaganje u podlogu. 

Pored podloge na glavnom terenu Marakane, crveno-beli su nedavno započeli radove i na pomoćnom terenu gde prvotimci treniraju. 

"Radovi na glavom terenu Marakane će se odvijati po sledećim etapama: skidanje starog terena i podbusenskog sloja dubine od 20 centimetara, potom će uslediti provera i podešavanje zalivskog sistema, zatim postavljanje novog podbusenskog materijala, laserska nivelacija terena i postavljanje prirodnog busena (kombinacija dve vrste trave, Poa pratensis 90% i Lolium perene 10%). Nakon toga uslediće završni radovi na ojačavanju terena korišćenjem veštačkih vlakana. Kombinacijom pomenutih metoda se dolazi do najmodernije hibridne podloge koja će biti postavljena na stadionu Rajko Mitić", navodi se u saopštenju crveno-belih. 

Pohvalio se srpski teniser činjenicom da su izvođači radova postavljali teren na stadionima nekih od najvećih klubova sveta poput Real Madrida, Pariz Sen Žermena, Vest Hema, ali i na stadion Lusail gde je odigrano finale Svetskog prvenstva. 

Kraj radova na glavnom terenu očekuje se za 10. jul, odnosno, početak naredne sezone.